Google Maps lansează noi funcții pentru dispozitivele Apple

Utilizatorii de iPhone și cei care folosesc CarPlay vor avea acces acum la două funcții esențiale ale aplicației Google Maps, pe care până acum le aveau doar utilizatorii de Android. Google a anunțat că vitezometrul și indicatoarele de limitare a vitezei sunt disponibile acum și pe platformele Apple, oferind o experiență mai completă în navigație.

Vitezometrul din Google Maps afișează viteza de deplasare a mașinii, completând funcționalitatea deja existentă a aplicației. Această caracteristică a fost disponibilă pe Waze, o altă aplicație de navigație deținută de Google, încă din 2016. Împreună cu vitezometrul, utilizatorii pot vedea și indicatoarele de limitare a vitezei, aducând astfel și mai multă utilitate și siguranță pe drumurile publice, scrie Economedia.

Pentru a activa aceste funcții, utilizatorii trebuie să acceseze secțiunea Settings – Navigation – Map în aplicația Google Maps și să activeze comutatoarele corespunzătoare. Google a subliniat că vitezometrul din Google Maps are un rol orientativ și nu trebuie să înlocuiască dispozitivele de măsurare a vitezei integrate în vehicule.

Această integrare reprezintă o îmbunătățire semnificativă pentru utilizatorii de iPhone și CarPlay, oferindu-le acces la funcții standardizate și răspunzând cerințelor lung așteptate ale comunității utilizatorilor Apple.

Ultima oră