cum ai grijă de laptopul tău vara

Probabil că nu este un secret faptul că orice laptop trebuie să fie ferit de căldură și de supraîncălzire deoarece acest lucru dăunează grav bateriei și bunei funcționari a oricărui laptop. Iar acest lucru este cu atât mai important vara, când temperaturile sunt crescute și riscul de supraîncălzire crește și el. Pentru că ne dorim să te ajutăm să-ți ții laptopul pentru cât mai mult din viață, îți oferim în acest material cele mai importante sfaturi care te vor ajuta să ai grijă de laptopul tău și vara.

Astăzi este aproape imposibil să îți desfășori activitatea de la birou fără ajutorul unui calculator sau al unui laptop. În afară de acest aspect, mulți dintre noi avem și acasă un laptop sau un calculator cu ajutorul cărora, fie ne desfășurăm diversele pasiuni, fie că le folosim pentru a viziona filme și seriale sau în diverse alte scopuri. În orice categorie te-ai afla, este clar că pentru toată lumea este important să prelungească viața laptopului cât mai mult posibil pentru a se bucurat de toate beneficiile pe care le laptopurile oferă.

Află cum poți să ai grijă de laptopul tău atât vara, cât și pe tot parcursul anului.

  1. Asigură-i o bună ventilație

Una dintre cauzele pentru care laptopul tău Lenovo Thinkpad, Lenovo Yoga sau orice are model de laptop se poate supraîncălzi, este și aceea că nu este foarte bine ventilat. Ce trebuie să faci pentru a îi asigura laptopului tău bună de ventilație? În primul și în primul rând, trebuie să îl așezi pe o suprafață dreaptă, adică un birou sau o masă. Evită să îl ții în pat sau în brațe pentru că în acest moment vei bloca o ventilație corespunzătoare și laptopul tău se va supraîncălzi mult mai ușor decât în mod obișnuit. Cel de al doilea lucru pe care îl poți face pentru a preveni supraîncălzirea și pentru a asigura buna ventilație este să te asiguri că nu există obiecte care să blocheze ventilația laptop-ului tău.

  • Curăță-l frecvent

La fel ca și recomandarea anterioară, tot din sfera prevenției este și cel de al doilea sfat pe care ți-l oferim și pe care îți recomandăm să îl pui în practică ori de câte ori poți. Acesta se referă la curățarea pe care trebuie să o efectuezi periodic, atât în exterior, cât și interiorul laptop-ului. Praful care se așează atât în exteriorul, cât și în laptopului, poate duce și el la supraînălzirea acestuia, așa că îți recomandăm să eviți acest lucru. Dacă în ceea ce privește praful care se depune în exterioe, lucrurile sunt mult mai simple, atunci când ne referim la cel din interior, nu oricine se pricepe să desfacă un laptop și să îl curățe. Pentru aceste sitauții, te sfătuim să apelezi cu încredere la ajutorul unui service specializat pentru a te asigura că nu îl expui vreunui pericol.

  • Nu îl expune la o temperatură prea crescută

Vara este recomandat să nu îți expui laptopul la o temperatură prea crescută, fie că alegi să lucrezi în aer liber, fie că îți desfășori activitatea în interior. Temperatura maximă pe care laptopul tău o poate suporta fără a fi pus în pericol este de aproximativ 30 de grade Celsius. În cazul în care lucrezi afară, te sfătuim să alegi un loc cu umbră deasă și să nu stai prea mult afară, chiar dacă laptopul se află la umbră.

  • Folosește un cooler

Un alt sfat pe care îl poți pune în practică pentru a-ți proteja laptopul atât vara, cât și în celelalte anotimpuri, este să te folosești de ajutorul unui cooler, care să îl ajute atât la ventilație, cât și la evitarea supraîncălzirii. Folosește cooler-ul ori de câte ori utilizezi laptopul și îți garantăm să durata de viață a acestuia va crește în mod vizibil.

Acum, că știi ce să faci pentru a avea grijă de laptop-ul tău, te poți bucura pentru cât mai mult timp de toate benficiile pe care acesta ți le oferă.

Ultima oră