ziua 2 cu valea oltului închisă: bucăți de stâncă și copaci au căzut pe drum (video, foto)

Circulația pe Valea Oltului s-a închis luni, 8 iulie, și așa va rămâne până în 9 august. Muncitorii continuă și marți defrișările pe versantul aflat în zona de protecție a DN7. Bucăți mari de stâncă au căzut pe carosabil, iar drumarii atenționează că acesta este motivul pentru care lucrările nu s-ar fi putut realiza fără aceste restricții de circulație. 

YouTube video

Valea Oltului s-a închis luni, iar mulți șoferi, în special străini, au fost luați prin surprindere. Aceștia au ajuns până la Boița și au fost întorși din drum de echipele care lucrează în zonă. Oamenii nu au văzut panourile de semnalizare de pe autostradă și de pe DN7 care îi avertizează că Valea Oltului este închisă. 

Citește și: Prima zi cu Valea Oltului închisă. Mulți șoferi întorși din drum de la Boița (reportaj)

Bucăți de stâncă, bolovani și lemne au căzut pe șoseaua ce șerpuiește Valea Oltului în timpul defrișărilor efectuate pe traseul viitoarei autostrăzi Sibiu – Pitești. Echipele trimise în zonă au curățat carosabilul până la ora 20:00, atunci când circulația s-a redeschis. 

ziua 2 cu valea oltului închisă: bucăți de stâncă și copaci au căzut pe drum (video, foto)

A doua zi cu Valea Oltului închisă 

Muncitorii sunt în teren marți dimineață și continuă defrișările pe versantul aflat în zona de protecție a DN7. Drumarii transmis că au căzut cantități mari de stâncă și arbori pe șosea, astfel că închiderea circulației a fost absolut necesară pentru a nu-i pune în pericol pe șoferi.

ziua 2 cu valea oltului închisă: bucăți de stâncă și copaci au căzut pe drum (video, foto) ziua 2 cu valea oltului închisă: bucăți de stâncă și copaci au căzut pe drum (video, foto)

„Cele 8 echipe mobilizate de constructor excavează și taie arborii în continuare în imediata apropiere a drumului național. Imaginile vorbesc de la sine și arată clar de ce a fost nevoie de închiderea totală a traficului pe timpul lucrărilor: cantități uriașe de pământ și bucăți mari de stâncă ajung pe drum în timpul excavărilor iar arborii tăiați cad și ei pe carosabil. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat și vă mulțumim pentru înțelegere!”, au transmis reprezentanții DRDP Brașov. 

ziua 2 cu valea oltului închisă: bucăți de stâncă și copaci au căzut pe drum (video, foto)

CNAIR a pus la dispoziția șoferilor o hartă cu rutele ocolitoare pe care le au la dispoziție în perioada în care Valea Oltului este închisă .VEZI AICI RUTELE ALTERNATIVE

Vă reamintim ca Valea Oltului este închisă zilnic, de luni până duminică, între orele 06:00 – 20:00, pe sectorul cuprins între km 242+600 și km 250+000, în perioada 8 iulie – 9 august.

Ultima oră