Sibiul sub cod galben de caniculă. Maxime de peste 30 de grade

Meteorologii avertizează că urmează două zile cu temperaturi sufocante în toată țara. Ei au emis coduri galbene și portocalii. Un cod galben este valabil marți în aproape toată țara. Potrivit avertizării urmează un val de căldură, caniculă și disconfort termic ridicat

„Valul de căldură va continua să se extindă și să se intensifice în Maramureș, Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea continentală și în cea mai mare parte a Moldovei și a Transilvaniei. Temperaturile maxime vor fi de 33…37 de grade și local de 38…39 de grade în regiunile sudice, va fi caniculă și disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități. Local, minimele nu vor coborî sub 20 de grade, caracterizând o noapte tropicală”, anunță Administrația Națională de Meteorologie, citează Mediafax.

CITEȘTE ȘI:  Primăria amenajează 12 puncte de hidratare în Sibiu

O altă avertizare de tipul cod galben va fi în vigoare miercuri.

Potrivit ANM „valul de căldură va continua să se extindă și să se intensifice în toate regiunile. Temperaturile maxime vor fi de 33…37 de grade, va fi disconfort termic ridicat și local caniculă. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități. Local, minimele nu vor coborî sub 20 de grade, caracterizând o noapte tropicală”.

Codul portocaliu de miercuri avertizează asupra „valului de căldură persistent, caniculei și disconfortui termic accentuat”. Vor fi afectate porțiuni din județe din vestul, sud-vestul și sudul țării.

Ultima oră