restricții în trafic timp de 2 ani pe podul giurgiu - ruse. lucrările încep miercuri
foto Shutterstock

Începând de miercuri, traficul pe Podul Giurgiu – Ruse va fi afectat de lucrările de reparații care se vor desfășura timp de 730 de zile. Lucrările vor avea loc zilnic, pe durata a 10-12 ore pe segmente de 400 de metri ale tronsonului bulgar al podului.

Traficul rutier va fi dirijat alternativ pe o singură bandă, folosind semafoare, indicatoare rutiere și personal de dirijare. În prima etapă, circulația va fi restricționată pe sensul de intrare în Bulgaria, urmând ca apoi să fie afectat și sensul de ieșire spre România, transmite Agerpres.

Conducătorii auto sunt sfătuiți să reducă viteza și să respecte semnalizările temporare instituite în zona lucrărilor pentru a evita incidentele și întârzierile. De asemenea, Ministerul de Externe recomandă șoferilor să se informeze în prealabil și să achiziționeze viniete electronice pentru Bulgaria pentru a evita întârzierile la punctele de frontieră.

Autoritățile bulgare impun un regim de viteză strict pe drumurile naționale și autostrăzi și amintesc șoferilor să pregătească exact suma pentru taxa de pod sau să utilizeze plăți electronice pentru a reduce timpii de așteptare la frontiera cu Bulgaria.

Ultima oră