destinul tragic al unui sibian care s-a urcat pe un moped cu încă doi oameni
foto: arhivă

Un bărbat din Giacăș, județul Sibiu, a murit în urma unui accident de moped. Bărbatul s-a urcat pe vehicul împreună cu alte două persoane și, la un moment dat, a căzut. A suferit răni grave, a ajuns la spital, iar după câteva zile s-a stins. 

Trei bărbați s-au urcat pe un moped în satul sibian Giacăș și au pornit la plimbare prin localitate. La un moment dat, unul dintre pasageri s-a dezechilibrat și a căzut pe carosabil. Poliția și salvarea au venit imediat în zonă. Incidentul a avut loc în 12 iunie. 

„În urma cercetărilor efectuate de către polițiști în vederea stabilirii circumstanțelor exacte în care a survenit rănirea persoanei, a rezultat faptul că, la data de 12 iunie a.c., în jurul orei 18.30, în timp ce conducea un moped pe strada Principală din localitatea Giacăș, un medieșean în vârstă de 40 de ani, ar fi virat la stânga, moment în care pasagerul, bărbatul în vârstă de 46 de ani, s-a dezechilibrat și a căzut pe carosabil, suferind vătămări corporale. În momentul producerii incidentului, pe moped se aflau 3 ocupanți, conducătorul și doi pasageri”, a spus Elena Welter, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

Martorii aflați la fața locului le-au spus însă altă variantă polițiștilor. Se pare că cel care conducea mopedul și celălalt pasager au vrut să scape nevinovați, dar polițiștii și-au dat seama imediat că povestea este cusută cu ață albă. „Martorii prezenți la locul incidentului le-au declarat polițiștilor că, fiind sub influența alcoolului, bărbatul în cauză, un localnic în vârstă de 46 de ani, ar fi căzut în încercarea de a se urca pe un moped, fiind apoi transportat la spital pentru îngrijiri medicale”, a adăugat Welter.

Polițiștii au stabilit ulterior cum s-a petrecut incidentul, și anume că bărbatul s-a rănit după ce a căzut de pe mopedul pe care se aflau toți trei. 

Cercetări pentru ucidere din culpă 

Bărbatul care a căzut de pe moped a suferit răni grave și, la o lună de la accident, el a decedat. Polițiștii au deschis un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă. 

Cercetările sunt continuate la nivelul Poliției Municipiului Mediaș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Mediaș, în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor producerii evenimentului, pentru aplicarea măsurilor legale în consecință.

Ultima oră