Câtă închisoare riscă un sibian pentru că a furat curent
foto: arhivă

Un sibian a fost trimis în judecată pentru că a furat curent. Omul s-a racord ilegal la rețea și a cauzat un prejudiciu de aproape 3.000 de euro. 

Timp de un an de zile, un bărbat din Sibiu a consumat curent fără să plătească. Omul s-a racordat ilegal la rețea ca să aibă lumină în pivniță. 

„S-a reținut în actul de sesizare că inculpatul, în perioada anul 2020-18.05.2021, a legat în mod clandestin un conductor de 2x6mm2 cupru (culoare roțu) înaintea contorului de măsurare a curentului electric, într-o doză din care porneau două fire, respectiv unul ducea la un bec din holul pivniței și altul ducea la un bec și la o priză dintr-o încăpere a pivniței folosite doar de inculpat, producând un prejudiciu evaluat la suma de 14.722,42 lei reprezentând cantitatea de energie electrică consumată ilegal”, se arată în rechizitoriu. 

Bărbatul a fost trimis luna aceasta în judecată pentru furt și pentru executarea și folosirea de instalații clandestine în scopul racordării directe la rețea. 

Infracțiunea de furt se pedepsește cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă, iar infracțiunea de folosire a unei instalații clandestine pentru racordare la rețea se pedepsește cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă. Având în vedere concursul real de infracțiuni săvârșite de inculpat, rămâne de văzut ce pedeapsă va primi în urma deciziei judecătorilor.  

Ultima oră