acs mediaș și-a stabilit obiectivul pentru viitorul sezon

Președintele echipei de Liga 3 ACS Mediaș 2022, Ionuț Buzean se gândește să renunțe la funcție, după ce bugetul clubului a fost mult diminuat față de sezonul trecut. 

ACS Mediaș 2022 și-a redus mult bugetul față de sezonul trecut, astfel că singurul obiectiv va fi salvarea de la retrogradare. Fără ca echipa să își poată desfășura activitatea pe Stadionul Gaz Metan, fără un buget mediu pentru Liga 3, fără finanțare privată, Ionuț Buzean plănuiește să renunțe la funcția de președinte.

Astfel, fostul jucător emblematic al Gazului Metan Mediaș a dat publicității marți un comunicat de presă, în care expplică situația actuală, una deloc pe roze.

”În urmă discuțiilor care au avut loc în ultima perioadă cu mai mulți factori decizionali ai orașului nostru, ne vom continuă activitatea în Liga a 3-a cu un buget redus considerabil față de cel din sezonul precedent. În sezonul recent încheiat am beneficiat de un buget sub media seriei în care am activat. Cu toate acestea am reușit rezultate foarte bune pentru o echipa nou promovată. Principalele noastre obiective în noul sezon vor fi evitarea retrogradării și utilizarea unui număr important de jucători fără experiență la nivel de seniori.
Primăria Mediaș, singurul sponsor important
Am pornit la acest drum cu mult elan și cu dorința de a face un lucru sănătos, profesionist, iar proiectul a luat viață în baza unor promisiuni clare. Din păcate, doar Primăria Municipiului Mediaș și-a onorat cuvântul, finanțarea lor acoperind 80% din bugetul echipei.
După acești 2 ani pe care îi avem de la înființare, am reușit să clădim un Centru de copii și juniori, unde performanța nu a întârziat să apară, cu mulți tineri selecționați la loturile naționale. Avem un Centru care însumează peste 400 de copii, care sunt înscriși în competiții județene și naționale. Patru dintre grupele de juniori sunt campioane județene, unde avem jucători selecționați la loturile naționale.
Echipa de seniori care a venit după o promovare rapidă din Liga a 4-a în Liga a 3-a, a fost la un pas de barajul de promovare în Liga a 2-a, încheind campionatul pe locul 3.
Având în vedere cele mai sus menționate, se pare că aceste performanțe nu sunt suficiente pentru a atrage finanțare din factori locali importanți.
Inadmisibil ca singurul club să nu poată juca pe stadionul orașului
Echipa noastră, a Mediașului, are nevoie de susținere financiară! Costurile de transport, echipamente, organizarea meciurilor, arbitrii, depășesc cu mult bugetul de care noi dispunem. Cheltuielile de întreținere și chirie ale bazei pe care ne desfășurăm activitatea sunt foarte mari. La toate acestea se adaugă salariile jucătorilor, antrenorilor dar și a personalului auxiliar.
Avem atâtea exemple de orașe mai mici care nu se ridică la nivelul economic al Mediașului, dar unde totuși sponsorii prioritizează sportul. Dacă în anii precedenți oamenii importanți ai Mediașului au înțeles beneficiile, dezvoltarea și imaginea orașului prin sport, în momentul de față ne lovim încontinuu de refuzuri și promisiuni nerespectate. Este inadmisibil ca singurul club din oraș care face performanță să nu își poată desfășura activitatea pe stadionul orașului și să nu poată să fie susținut la un nivel bun de Liga a 3-a.
Singurul președinte al fotbalului medieșean ales, nu pus
Sunt singurul președinte al fotbalului medieșean care a fost ales în această funcție, nu am fost “pus”. Probabil acesta este principalul motiv pentru care nu dispunem de o finanțare solidă. Principalele mele obiective au fost îndeplinite, am oferit o continuitate sportivă tinerilor, iar la nivel de seniori am repus Mediașul pe harta fotbalistică a țării. Nu țin de acest post, mă gândesc să renunț, chiar îmi doresc să vină o altă persoană care să fie capabilă să atragă mai mult interes din partea sponsorilor”.
Ionuț Buzean, președintele clublui ACS Mediaș “2022”.
În următoarele zile o să comunicăm și situația antrenorilor și a jucătorilor, situație în care ne aflăm din cauza contextului financiar nefavorabil și neașteptat.
acs mediaș și-a stabilit obiectivul pentru viitorul sezon

Ultima oră