Prima zi cu Valea Oltului închisă. Mulți șoferi întorși din drum de la Boița: „De-ți cade o stâncă, mori!” (video, foto)

Valea Oltului este închisă în perioada 8 iulie – 9 august, pe timpul zilei, pentru efectuarea defrișărilor pe șantierul autostrăzii Sibiu – Pitești. Prima zi în care drumul a fost închis i-a pus în încurcătură pe unii șoferi care au ajuns la Boița și au fost întorși din drum de echipele de muncitori. Circulația este permisă doar pe timpul nopții. 

 

Mulți șoferi au fost luați prin surprindere, luni dimineața, când s-au pornit la drum pe direcția Sibiu – Pitești. Au circulat pe autostradă până pe DN7 la Boița, iar acolo au fost întorși din drum de echipele care lucrează în zonă. Șoferii, în general străini, nu au văzut panourile pe care este semnalat faptul că circulația este închisă pe Valea Oltului. 

Prima zi cu Valea Oltului închisă. Mulți șoferi întorși din drum de la Boița: „De-ți cade o stâncă, mori!” (video, foto)

Și nu doar șoferii veniți din alte zone ale țării sau din străinătate au avut parte de neplăceri, ci și localnicii care trăiesc în localitățile de pe Valea Oltului. Acestora le este permisă deplasarea de două ori pe zi, câte o jumătate de oră, pentru a putea face naveta în Sibiu. „Trebuie căutată o soluție, trebuie făcut ceva!”, a spus un șofer. 

Citește și: Cursele autocarelor pe ruta Sibiu – Râmnicu Vâlcea, date peste cap din cauza închiderii traficului pe Valea Oltului. „Nu mai circulăm deloc”

Circulația este închisă, pe perioada lucrărilor, pentru a nu-i pune în pericol pe șoferi. În timpul defrișărilor, au căzut bucăți de stâncă pe carosabil. „De-ți cădea o stâncă, mureai. Păi pentru 100 de kilometri să înconjori, e sănătatea ta, e bine să te duci să te omoare? Noi suntem puși aici”, a spus unul dintre angajații puși să stea de pază la intrarea pe Valea Oltului. 

Prima zi cu Valea Oltului închisă. Mulți șoferi întorși din drum de la Boița: „De-ți cade o stâncă, mori!” (video, foto)

Prima zi de defrișări pe Valea Oltului. Au căzut pietre pe drum

Defrișările pe versantul aflat în zona de protecție a DN7 au început în jurul orei 06:00, atunci când Valea Oltului s-a închis. În prima zi se lucrează în șapte puncte pentru tăierea arborilor, iar în paralel o echipă se află în drumul național pentru a-l curăța de lemnele și pietrele care ajung pe șosea, astfel încât să nu existe probleme după ora 20:00, atunci când traficul se va redeschide. 

 

„În prima zi a lucrărilor de defrișare a versantului aflat în zona de protecție a DN7 de pe Valea Oltului au fost deschise 5 zone cu 8 puncte de lucru pe care lucrează 8 echipe. Antreprenorul este mobilizat în teren cu 8 excavatoare, 1 autogreder, 4 încărcătoare grele, 8 autobasculante și 3 echipe specializate în tăierea masei lemnoase de pe versant. Deși lucrările se fac la baza versantului, au apărut deja căderi de bolovani și material lemnos pe partea carosabilă. Acestea vor fi din ce în ce mai dese și mai mari cantitativ odată cu avansarea lucrărilor care nu puteau fi executate sub trafic fără a pune în pericol viața celor care ar fi tranzitat această zonă”, au transmis reprezentanții CNAIR.

Șapte rute ocolitoare 

CNAIR a pus la dispoziția șoferilor o hartă cu rutele ocolitoare pe care le au la dispoziție în perioada în care Valea Oltului este închisă. În cursul dimineții de luni, pe DN1, la Hula Bradului, în județul Sibiu, șoferii au întâmpinat probleme, valorile de trafic fiind foarte ridicate. Timp de aproximativ 30 de minute, în această zonă s-au efectuat lucrări urgente la nivelul șanțurilor. 

Prima zi cu Valea Oltului închisă. Mulți șoferi întorși din drum de la Boița: „De-ți cade o stâncă, mori!” (video, foto) Prima zi cu Valea Oltului închisă. Mulți șoferi întorși din drum de la Boița: „De-ți cade o stâncă, mori!” (video, foto)

VEZI AICI RUTELE ALTERNATIVE

Vă reamintim ca Valea Oltului este închisă zilnic, de luni până duminică, între orele 06:00 – 20:00, pe sectorul cuprins între km 242+600 și km 250+000, în perioada 8 iulie – 9 august.

Ultima oră