beatrice este unul dintre cei trei elevi cu cele mai mari medii la bac din județul sibiu. va studia fizica cuantică la paris

Beatrice Cristea de la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” este unul dintre cei trei elevi care au obținut cele mai mari medii la examenul de Bacalaureat de anul acesta, din județul Sibiu. Tânăra va studia la Institutul Politehnic din Paris, fiind deja admisă, și vrea să devină specialist în fizică cuantică.

beatrice este unul dintre cei trei elevi cu cele mai mari medii la bac din județul sibiu. va studia fizica cuantică la paris

Niciun candidat din județul Sibiu nu a obținut media 10, însă chiar și așa, foarte mulți elevi au obținut note mari la examenul de Bacalaureat. Cele mai mari note au fost obținute de doi elevi de la licee diferite, respectiv de la Colegiul „Octavian Goga” și de la Liceul Teoretic „Constantin Noica”. Beatrice, elevă la Colegiul „Gheorghe Lazăr”, se află pe locul trei pe lista celor mai mari medii la BAC.

Beatrice Cristea este elevă la Colegiul „Gheorghe Lazăr” și a obținut media 9,95 la Bacalaureat. Mai exact, a obținut nota 9,85 la Limba Română și 10 la Matematică și la Informatică. „Sunt foarte mulțumită. Mă așteptam să obțin 10 și la Limba Română, dar încă nu sunt decisă dacă voi contesta sau nu. Voi continua studiile la Institutul Politehnic din Paris, de care sunt foarte încântată și aștept cu mare emoție să încep, dar până atunci mi-am propus să mă relaxez și să îmi trăiesc vara la maximum”, a spus Beatrice Cristea, elevă la Colegiul „Gheorghe Lazăr”.

Citește și: Alexia și Teodora, elevele cu cele mai mari note la BAC din județul Sibiu. Una vrea să ajungă designer, iar cealaltă mizează pe ”suflet și rațiune”

Beatrice Cristea a terminat studiile la profilul Matematică-Informatică de la Colegiul Național Gheorghe Lazăr și a fost deja admisă să studieze la Institutul Politehnic din  Paris, acolo unde au absolvit marii matematicieni și fizicieni ai lumii, precum Cauchy, Carnot, Coriolis sau laureați ai Premiului Nobel. (DETALII AICI)

Tânăra a prioritizat școala și învățatul constant, astfel reușind să obțină premii excepționale la olimpiade internaționale. Munca asiduă este, de fapt, secretul succesului unui elev admis la o facultate de prestigiu din străinătate. Eleva de la „Lazăr” a participat la peste 10 olimpiade naționale și la o olimpiadă internațională organizată prin Ministerul Educației și trei olimpiade internaționale organizate de Societăți de Știință.

Citește și: Rezultate Bacalaureat Sibiu 2024: Nicio medie de 10, iar doi elevi de la Goga și Noica au luat 9.96

Ultima oră