ministrul transporturilor, despre închiderea traficului pe valea oltului: „pe mine mă interesează să fac autostrăzi” (video)

Ministrul Transporturilor a fost în vizită pe șantierul autostrăzii Sibiu-Pitești, cu câteva zile înainte de închiderea circulației pe Valea Oltului. Acesta a făcut mai multe declarații, spunând că restricția este necesară pentru a avansa lucrările la viitoarea autostradă. „Autostrăzile n-au culoare politică. Soluția este aceasta, eu nu ezit”, a spus Sorin Grindeanu. 

Valea Oltului se va închide în perioada 8 iulie – 9 august, pe timpul zilei, pentru efectuarea unor defrișări în vederea construirii autostrăzii Sibiu – Pitești. Măsura i-a nemulțumit pe mulți cetățeni – localnici, navetiști, români care merg în vacanță și transportatori.

Citește și: Cursele autocarelor pe ruta Sibiu – Râmnicu Vâlcea, date peste cap din cauza închiderii traficului pe Valea Oltului. „Nu mai circulăm deloc”

Grindeanu: „Pe mine mă interesează să fac autostrăzi”

Grindeanu, aflat pe secțiunea 4 a autostrăzii Sibiu-Pitești, spune că sunt mai importante autostrăzile decât alegerile, astfel că își asumă decizia de a închide Valea Oltului.

„Știu că poate 90% dintre oamenii politici ar fi luat decizia să amâne eventuale lucrări care să ducă la un disconfort. Dar autostrăzile n-au culoare politică, să știți. Și atâta timp cât soluția este aceasta, dacă vrem să avem autostrăzi, de a restricționa pe o perioadă de o lună traficul, eu nu ezit, chiar dacă e an electoral. Și chiar dacă mulți mi-au spus că ar fi bine să amânăm, sunt mai importante autostrăzile decât alegerile, credeți-mă, pentru că au fost destui ani în care probabil că s-a gândit altcumva și au fost mai importante alte lucruri. Îmi asum acest lucru, pe mine mă interesează să fac autostrăzi în România și asta fac împreună cu echipa de la CNAIR, și cu toată lumea, cu toate riscurile. Sigur că sunt deschis la propuneri care ar putea îmbunătăți, (…) suntem deschiși. Doar că, repet, construcția de autostrăzi în România și-așa este prea mult întârziată și nu avem altă soluție decât să mergem în ritmul în care mergem aici, sau în care mergem pe lotul celălalt. Dacă vrem într-un final să avem aceste lucrări”, a spus ministrul Sorin Grindeanu. 

După această conferință de presă, Sorin Grindeanu se îndreaptă către județul Sibiu, la intrarea pe Valea Oltului.

Ultima oră