lucrările la lotul 4 al autostrăzii sibiu - pitești: progres important anunțat de ministrul transporturilor

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat că lucrările la tronsonul 4 al autostrăzii Sibiu – Piteşti, care include şi un tunel dublu de peste un kilometru lungime, au ajuns la 45%.

„Eu vreau să-i felicit pe constructori, sunt unii dintre cei mai buni constructori din România în acest moment. Nu doar că îşi fac treaba (…), ci şi devansează termenele, aşa cum au făcut şi Boiţa, pe lotul 1. (…) Pe acest tronson suntem undeva aproape de 45%, cea mai grea lucrare e legată de cele două tunele, s-a trecut de 50% pe cele două tunele ca lungime, sunt de 1,3 kilometri, la unul suntem peste 700 de metri, la celălalt în jur de 650 de metri”, a declarat Grindeanu, vineri, la Curtea de Argeş, unde a verificat stadiul lucrărilor la lotul 4.El a spus că este „extrem de mulţumit” de modul în care se lucrează pe lotul 4, dar şi pe lotul 5 dintre Piteşti şi Curtea de Argeş, citează Agerpres.

„Pe Piteşti – Curtea de Argeş să ştiţi că este asfalt pe mai mult de 90% din traseu. Avem trei sau patru puncte critice, acele poduri, traversări unde se lucrează în acest moment şi unde mobilizarea este foarte bună. Dar, vă repet, pe toată lungimea de peste 30 de kilometri, de la Piteşti la Curtea de Argeş, pe acest lot 5 este asfalt aşternut în acest moment pe aproape 90%, dacă nu chiar mai bine de 90%”, a precizat ministrul.

Sorin Grindeanu şi-a exprimat convingerea că ambele loturi ar putea fi date în folosinţă înainte de termenele contractuale, care sunt 2025 pentru lotul 5 şi 2027 pentru lotul 4.

Ultima oră