decizie radicală luată de patronii restaurantelor de pe valea oltului, după închiderea drumului. „ținem deschis pe timp de noapte”
Sursa foto: Google Maps

Închiderea circulației rutiere pe DN7 – Valea Oltului, între 8 iulie și 9 august, pe perioada zilei, pentru lucrări la autostrada Sibiu – Pitești, va pune în pericol major nu doar turismul, ci și restaurantele de pe DN7.

Administratorii restaurantelor de pe Valea Oltului se tem că nu vor putea „supraviețui” odată cu închiderea rutei DN7 – Valea Oltului. O parte dintre aceștia iau în considerare trecerea la programul non-stop, ceea ce ar însemna costuri mai ridicate.

Anca Sighencea, directorul adjunct al restaurantului „Casa Dacilor”, susține că vor fi afectați de închiderea drumului, dar vor încerca să se mențină pe linia de plutire, trecând la un program pe timp de noapte, atunci când șoferii vor putea circula pe Valea Oltului.

„Suntem și noi afectați la fel ca toată lumea. O să încercăm să ținem deschis pe timp de noapte, dar nu credem că vom putea acoperi costurile salariale. Lumea nu se va mai opri la noi să mănânce. Încercăm de noapte, dar dacă ținem cont de taxe și impozite, nu știm dacă vom reuși. Vom încerca luni și marți să lucrăm și pe zi, iar un alt scenariu pe care îl luăm în considerare este și intrarea în concediu”, a declarat Anca Sighencea, director adjunct al restaurantului „Casa Dacilor”.

Emil Râșniță, administratorul restaurantului „La Proțap”, este de părere că situația este una groaznică, mai ales că restaurantul avea clientela formată din turiștii care tranzitau zona spre Oltenia, dar și din șoferii de TIR care făceau pauza de opt ore în parcarea restaurantului.

„Acum discutăm și de soluții și de variante. Ne afectează foarte mult pentru că noi suntem un restaurant cu o parcare foarte mare unde ne bazăm foarte mult pe tirurile care parcau pentru a-și face pauza aceea de 8 ore. În condițiile acestea vă dați seama că nu știu dacă vor mai circula și cum vor mai circula. E clar că ne afectează mult. La capitolul turiști nu mai spun. Noi suntem la 3 kilometri de stațiunea Călimănești și este clar că tot ce înseamnă flux de turiști de pe partea Transilvaniei spre Oltenia este aproape paralizat. Nu cred că va mai veni cineva să ocolească cinci ore ca să ajungă până la Călimănești. Este îngrozitor ce se întâmplă”, a spus Emil Râșniță, administratorul restaurantului „La Proțap”.

La fel ca cei de la „Casa Dacilor”, Emil ia în considerare trecerea la un program non-stop, dar nicidecum închiderea temporară a locației. „Noi închideam la ora 12:00 noaptea și acum ne gândim să facem program non-stop. Acest lucru înseamnă că se vor dubla costurile odată cu personalul de noapte, dar problema este de a găsi personal care să lucreze noaptea. Schimbarea aceasta va aduce și costuri în plus. Nu vom închide temporar. Nu avem confortul acesta financiar de a închide. Cu siguranță o să ne chinuim așa cum putem”, a spus acesta.

Reprezentanții Hotelului Perla Oltului spun că deja au sunat oamenii să anuleze rezervările. „Avem câteva anulări. Cred că este destul de nepotrivită perioada aleasă pentru a se închide drumul”, a spus un angajat al hotelului.

Reamintim că Valea Oltului se închide complet, în perioada 8 iulie – 9 august, pe timpul zilei, pentru realizarea unor lucrări necesare construirii autostrăzii Sibiu – Pitești.

Citește și: Cursele autocarelor pe ruta Sibiu – Râmnicu Vâlcea, date peste cap din cauza închiderii traficului pe Valea Oltului. „Nu mai circulăm deloc”

Ultima oră