stadionul municipal sibiu, omologat de uefa pentru meciuri din cupele europene. cum arată acum noul gazon (foto)

Stadionul Municipal Sibiu a fost omologat de UEFA, ceea ce înseamnă că pe arena din orașul de pe Cibin se vor putea disputa meciuri din campionatele europene. Suprafața de joc are un gazon nou și performant.

stadionul municipal sibiu, omologat de uefa pentru meciuri din cupele europene. cum arată acum noul gazon (foto)

Municipalitatea a început demersurile pentru omologarea stadionului de către UEFA în anul 2022, imediat după finalizarea lucrărilor. Arena a fost omologată acum de către reprezentanți ai acestui organism care au venit în vizită la Sibiu.

“În urma unei vizite la fața locului a reprezentanților LPF și UEFA, Stadionul a fost reomologat de Liga Profesionistă de Fotbal din România și omologat UEFA categoria IV, documentele oficiale urmând să ne fie comunicate. Astfel, pe Stadionul din Sibiu se pot desfășura meciuri din Liga I din România, precum și meciuri  din campionatele europene. La finalul săptămânii trecute s-a recepționat și noul gazon hibrid, mai performant și mai durabil”, spune Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Meciuri din Cupele Europene pe Stadionul Municipal Sibiu

Stadionul Municipal Sibiu a fost reomologat de Liga Profesionistă de Fotbal din România și urmează să primească omologarea din partea UEFA. Marți, 2 iulie, a avut loc o vizită la fața locului a reprezentanților celor 2 organisme.

Stadionul a obținut astfel reomologarea la categoria I, cea mai înaltă, din partea Ligii Profesioniste de Fotbal din România, acest proces având loc înainte de fiecare nou sezon competițional.

stadionul municipal sibiu, omologat de uefa pentru meciuri din cupele europene. cum arată acum noul gazon (foto)

În ceea ce privește omologarea UEFA, demersurile au început în 2022, imediat după finalizarea lucrărilor, și s-a încheiat acum, cu această vizită la fața locului din partea unor reprezentați ai acestui organism. Stadionul sibian îndeplinește toate condițiile sportive solicitate de regulamente pentru desfășurarea meciurilor oficiale, printre care se numără dimensiunile terenului, capacitatea, dotările vestiarelor pentru jucători și oficiali și facilități pentru mass media. Astfel, reprezentanții UEFA prezenți la Sibiu au confirmat acordarea omologării UEFA IV, urmând ca până la finalul acestei săptămâni să se transmită și documentele oficiale care o atestă.

Gazon nou la stadion

Stadionul Municipal Sibiu are un nou gazon, în urma unor lucrări în valoare de 3,1 milioane de lei, realizate de firma Sports Fields SRL. Gazonul hibrid are o suprafață ranforsată, alcătuită dintr-un component sintetic și unul natural. Acesta a fost cultivat într-o fermă din Milano specializată în producția de gazoane pentru stadioane, același tip de suprafață de joc fiind instalată, spre exemplu, pe faimoasa Allianz Arena din München. Și lucrările au fost mai speciale – rulourile de gazon au fost transportate din Italia cu 25 de camioane frigorifice. În total s-au instalat 8.400 mp de gazon hibrid în doar 3 zile.

stadionul municipal sibiu, omologat de uefa pentru meciuri din cupele europene. cum arată acum noul gazon (foto)

Noul gazon este mai durabil, putând fi utilizat de 2 ori mai mult pentru meciuri și antrenamente decât cel anterior. Datorită calității și proprietăților sale, sportivii nu îl vor simți ca un gazon artificial, ci exact ca unul natural. Pentru întreținerea acestuia, Serviciul Baze Sportive a achiziționat unități de fotosinteză, mașini de tuns moderne cu tăiere elicoidală, precum și un aerator autopropulsat special pentru acest tip de suprafață.

Ultima oră