șoferii vor primi alerte pe telefonul mobil pentru reînnoirea permiselor de conducere
FOTO: arhivă

Începând din această lună, Direcția Generală Permise de Conducere și Înmatriculări implementează notificări electronice pentru șoferii ale căror permise se apropie de data expirării.

Noul serviciu electronic, funcțional din 1 iulie 2024, va trimite automat mesaje prin SMS și e-mail în următoarele situații: cu 30 de zile înainte de expirarea permisului și în ziua următoare expirării, în cazul în care permisul nu a fost deja preschimbat, anunță Digi24.

Mesajele vor include data exactă a expirării permisului, seria acestuia și un link către platforma online de programări disponibilă pe site-ul dgpci.mai.gov.ro. Notificările vor fi trimise către numărul de telefon mobil și adresa de e-mail înregistrate în momentul solicitării eliberării noului permis de conducere.

Scopul acestei inițiative este de a sprijini cetățenii în informarea privind necesitatea reînnoirii permisului de conducere, contribuind astfel la evitarea incidentelor legate de conducerea cu un permis expirat. De asemenea, serviciul vizează să crească gradul de conformitate al cetățenilor și să gestioneze eficient volumul de cereri prin redistribuirea acestora către structurile teritoriale competente.

Ultima oră