programul festivalului "mediaș, cetate medievală". tabere cavalerești și ateliere meșteșugărești în curtea muzeului municipal

Primăria Municipiului Mediaș va organiza în data de 13 iulie 2024 o nouă ediție a tradiționalului festival ,,Mediaș, Cetate Medievală. Târg de Meșteșuguri Vii”, ajuns anul acesta la cea de-a XX-a ediție.

Locul de desfășurare a evenimentului din acest an va fi curtea Muzeului Municipal – str. Mihai Viteazu nr. 34. Din programul pregătit de către organizatori nu vor lipsi concertele de muzică medievală și renascentistă susținute de către Cimpoierii din Transilvania, Huniadi Cantores și Truverii, ateliere și demonstrații ale ordinelor cavalerești Straja Cetății, Paladinii de Terra Medies și Teutonii Transilvaniei, precum și spectacolul cu foc al trupei Fire Dream. 

Deschiderea târgului de meșteșugari și a taberelor cavalerești va avea loc sâmbătă, 13 iulie, de la ora 10:00, în curtea Muzeului Municipal, publicul putând asista la spectacole interactive ale cavalerilor participanți.

Festivalul ,,Mediaș, Cetate Medievală” readuce la viață, prin intermediul  ordinelor cavalerești, meșteșugarilor și artiștilor prezenți  legendele, dansurile și cântecele medievale, alături de faptele de arme și luptele cavalerești ale Evului Mediu.

În data de 13 iulie 2024, Muzeul Municipal Mediaș va putea fi vizitat în mod gratuit de către toți doritorii, pe perioada de desfășurare a festivalului medieval. 

 

Programul integral al evenimentului este următorul:

Sâmbătă, 13 iulie 2024

  • 10:00 – Prezentarea participanților și a programului
    Ateliere meșteșugărești, animație, tabere cavalerești, muzică ambientală
  • 16:30 – Concert Cimpoierii din Transilvania
  • 17:30 – Straja Cetății Mediaș
  • 18:30 – Concert Huniadi Cantores
  • 19:30 – Paladinii de Terra Medies
  • 20:30 – Spectacol cu cai – Antares (Teutonii Transilvaniei)
  • 21:30 – Concert Truverii
  • 22:30 – Spectacol cu foc Fire Dream

programul festivalului "mediaș, cetate medievală". tabere cavalerești și ateliere meșteșugărești în curtea muzeului municipal

Ultima oră