părintele constantin necula discută despre iubire și înțelepciune la întâlnirea culturală organizată de biblioteca astra (foto)

Părintele Constantin Necula a fost invitat la o întâlnire specială cu tinerii în cadrul proiectului Astra Adolescent, organizată de Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu. În cadrul acestui eveniment cultural și spiritual, Părintele Necula a adus în discuție teme profunde despre iubire, tinerețe și suferință, accentuând importanța valorilor universale într-o lume adesea marcată de superficialitate.

părintele constantin necula discută despre iubire și înțelepciune la întâlnirea culturală organizată de biblioteca astra (foto)

Părintele Necula a subliniat că „cea mai frumoasă iubire se află în vârful inimii noastre” și a oferit definiții surprinzătoare despre iubirea de sine și relațiile umane. El a evidențiat că iubirea devine vizibilă în situații de criză și că autenticitatea ei depășește orice dogmă sau normă socială.

Întâlnirea a fost marcată și de discuții despre educație și libertatea individuală în contextul instituționalizat al școlii, iar participanții au avut ocazia să exploreze diverse aspecte ale iubirii umane, în lumina experiențelor personale și a exemplelor istorice relevante.

Părintele Necula a integrat în dialogurile sale referințe culturale semnificative, de la opere literare clasice precum „Paradisul pierdut” de John Milton până la trilogia „Winnetou” de Karl May, ilustrând astfel bogăția și diversitatea influențelor care își găsesc locul în discuțiile despre spiritualitate și iubire.

Întâlnirea s-a încheiat cu mulțumiri aduse tuturor participanților și cu promisiunea continuării acestor evenimente care aduc lumină și inspirație în viețile tinerilor din comunitatea sibiană, grație sprijinului financiar al Consiliului Județean Sibiu pentru activitățile culturale ale Bibliotecii ASTRA.

#ASTRAAdolescent rămâne un proiect vital pentru educația și dezvoltarea tinerilor, promovând valori și cunoștințe esențiale într-o manieră accesibilă și interactivă.

părintele constantin necula discută despre iubire și înțelepciune la întâlnirea culturală organizată de biblioteca astra (foto) părintele constantin necula discută despre iubire și înțelepciune la întâlnirea culturală organizată de biblioteca astra (foto)

Ultima oră