cursele autocarelor pe ruta sibiu - râmnicu vâlcea, date peste cap din cauza închiderii traficului pe valea oltului. „nu mai circulăm deloc”
foto: arhivă

Valea Oltului se închide complet, în perioada 8 iulie – 9 august, pe timpul zilei, pentru realizarea unor lucrări necesare construirii autostrăzii Sibiu – Pitești. Măsura dă peste cap cursele cu autocarul pe ruta Sibiu – Râmnicu Vâlcea, motiv pentru care companiile de transport iau în calcul să nu mai circule deloc în această perioadă ori să modifice programul. 

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat oficial că Valea Oltului se închide. Șoferii nu vor mai circula pe DN7 în timpul zilei, începând cu data de 8 iulie și până în 9 august. 

Citește și: Ministrul Transporturilor confirmă că Valea Oltului se închide 

Decizia autorităților îi pune în încurcătură pe navetiști, pe localnici, pe transportatori, dar și pe românii care merg în vacanță. Rutele alternative nu le sunt deloc la îndemână, iar asta din cauza distanțelor mult prea mari. 

Cursele pe Valea Oltului, date peste cap 

Mai multe firme din țară asigură transportul cu autocare și microbuze pe ruta Sibiu – Râmnicu Vâlcea. Unele dintre ele sunt realizate în timpul zilei, iar altele pe timp de noapte. Companiile de transport își fac calculele pentru a vedea dacă este rentabil să circule pe rute alternative, iar unii patroni se gândesc să suspende toate cursele pe perioada lucrărilor pe Valea Oltului. 

Firma de transport Horas SRL are curse programate doar pe timpul serii și nopții, astfel că închiderea traficului pe Valea Oltului nu aduce modificări în program. „Cursele noastre sunt numai seara, la ora 22:00. Cursa de dimineață este programată la ora 05:45, astfel că noi ne încadrăm în program și putem circula în continuare pe Valea Oltului, având în vedere că traficul este închis doar ziua. Pe noi nu ne afectează decizia”, a precizat pentru Ora de Sibiu un reprezentant al companiei. 

O altă companie de transport, Dike Tour, are, în prezent, curse programate doar în timpul zilei. Măsura îi afectează în mod direct, astfel că reprezentanții firmei iau în calcul să modifice programul, astfel încât să circule pe Valea Oltului noaptea. „Mâine (n.red.: vineri) vom vedea ce rute ocolitoare avem la dispoziție. În mod cert nu ne permitem să ocolim sunte de kilometri, pe la Petroșani sau pe la Brașov, astfel că ne gândim să băgăm curse de noapte. În prezent avem curse doar în timpul zilei pe ruta Deva – Râmnicu Vâlcea, iar apoi retur tot pe timpul zilei”, a spus reprezentantul companiei Dike Tour. 

O companie de transport din Târgu Jiu, ETA, ar putea recurge la o măsură extremă, respectiv să nu mai circule deloc în această perioadă pe această rută. „Cei din conducere au zis că o primă măsura va fi să nu mai luăm rezervări începând cu data de luni, 8 iulie. Asta înseamnă că probabil nu vom mai circula pe această rută. Vedem ce va fi, dar cred că folosirea unor rute ocolitoare ar fi costisitoare”, a precizat un reprezentant al firmei de transport. 

Alte firme de transport, precum Fany și Coțofană, care efectuează curse cu autocarul între Sibiu și Râmnicu Vâlcea, urmează să decidă zilele următoare ce măsură vor lua. Cert este că aceștia sunt puși în încurcătură din cauză că, dacă vor folosi rutele ocolitoare, timpii de deplasare vor fi mai mari, iar costurile vor crește semnificativ. 

Citește și: Asociația Pro Infrastructură cere suplimentarea trenurilor pe Valea Oltului

Ultima oră