român piroman arestat la atena pentru provocarea unui incendiu de vegetație (video)
foto TVRinfo

Un cetățean român în vârstă de 38 de ani a fost arestat preventiv marți în Grecia, fiind acuzat de provocarea unui incendiu sâmbăta trecută în Rafina, în estul regiunii Attica. Suspectul neagă implicarea, susținând că se afla în zonă încercând să stingă focul.

Același individ a mai fost arestat pentru incendiere în aceeași zonă de două ori luna trecută, însă a scăpat doar cu o amendă, potrivit agenției de presă Atena-Macedonia, care nu a oferit detalii suplimentare, relatează Ekathimerini, potrivit News.ro. De această dată, autoritățile au adăugat o acuzație de punere în pericol și au obținut arestarea preventivă a suspectului, notează Digi24.

Incendiile de vegetație sunt frecvente în Grecia în timpul verii, iar vremea mai caldă, mai uscată și mai vântoasă, atribuită schimbărilor climatice de către oamenii de știință, a crescut frecvența și intensitatea acestora. Premierul grec Kyriakos Mitsotakis a avertizat luni că țara se confruntă cu o vară periculoasă din cauza incendiilor de vegetație, favorizate de seceta prelungită și de vânturile neobișnuit de puternice. În weekendul trecut, zeci de incendii au izbucnit în Grecia, inclusiv două în apropierea capitalei, Atena.

Ultima oră