ritualul bisăptămânal al sibiencelor: spălatul pe cap si manichiura la salonul de infrumusetare
Foto: Freepick

Frecvența vizitelor la coafor și alte servicii de înfrumusețare în Sibiu variază în funcție de tratament și preferințele clientelor. Sibiencele urmează un program de îngrijire personală constant, menținând saloanele ocupate. Cel mai solicitat serviciu rămâne totuși spălatul și aranjatul părului dar și manichiura.

Saloanele de coafură din Sibiu nu duc lipsă de clienți, fie că vorbim de femei sau de bărbați. O programare de ultim moment se poate realiza de pe o săptămână pe alta sau, cu puțin noroc, în cazul unei anulări, există șanse ca programarea să aibă loc chiar în aceeași zi. Cel mai solicitat serviciu de către femeile din Sibiu este spălatul și aranjatul părului.

„Trei-patru săptămâni la manichiură. La coafor tot așa, depinde de ce fel de vopsit. Săptămânal pentru spălat. La coafor în cursul săptămânii, la manichiură cam înainte cu 2-3 săptămâni sau cu o săptămână înainte dacă e mai urgent. Sunt foarte multe cliente doar pentru spălat. Numai luni sunt cinci și vineri opt. În general lunea și vinerea. Prețul pentru spălat și aranjat păr lung este 100 lei maxim. Bărbații o dată pe lună vin”, spune Claudia de la Beauty Magic Salon.

ritualul bisăptămânal al sibiencelor: spălatul pe cap si manichiura la salonul de infrumusetare

Femeile alocă minim 400-500 de lei lunar pentru îngrijirea părului

Unul dintre motivele pentru care femeile aleg să fie spălate pe păr la salon este acela că saloanele folosesc produse profesionale iar tehnica cu care se realizează coafatul, spălatul sau alte servicii de îngrijire a părului are rezultate foarte bune, ceea ce determină femeile să aleagă experiența la salon. Pentru 115 lei, poți veni la salon pentru un spălat și un coafat din perie care să arate bine câteva zile, iar pentru o lună întreagă o clientă ar putea scoate din portofel 460 de lei doar pentru acest serviciu.

„Ne referim la clienții fideli și aici mă refer la femei care ne vizitează săptămânal pentru tratamente de păr și coafat. E foarte important ca pentru acel spălat să se folosească produse de calitate folosite corect. La Mod Hairdresser există un program de loialitate care conține 8 ședințe plus două gratis. Avem bărbați la tuns săptămânal sau la o săptămână jumate. Nu prea mai e în trend barba. Acum 2 ani toți bărbații aveau barbă. S-au mai rărit. Programarea se face cam cu o săptămână jumate înainte, iar în aceeași zi se poate programa clientul doar doar în cazul în care are noroc și se anulează o programare”, spune Paul Paralescu.

Manichiura și pedichiura sau vopsitul părului, la mare căutare

Un alt serviciu extrem de popular este vopsirea părului sau manichiura. Pentru aceste tratamente, programările se fac, în general, la intervale de trei sau patru săptămâni. Prețul pentru o manichiură simplă începe de la 60-70 de lei, iar pentru aplicarea gelului și diverse modele, costul poate depăși 150 de lei.

„Clientele fidele doar pentru aranjat vin săptămânal, iar la vopsit o dată la 3 săptămâni, la începutul sau la finalul săptămânii. Acum este cerere, dar sunt multe saloane. Acum sunt și turiști. Și sezonul de nunți aduce clienți, dar ne bazăm pe clienții noștri. Noi nu avem serviciul acesta de mers acasă pentru nunți. Programările se pot face cu o săptămână înainte. Dar un aranjat se poate și în aceeași zi. Dacă vrea și vopsit, cam la săptămână se programează. La manichiură tot așa, înainte cu o săptămână, dar sunt femei care vor să știe exact și își programează la ședință și următoarea programare”, au spus Iovi și Rica de la salonul Iory.

ritualul bisăptămânal al sibiencelor: spălatul pe cap si manichiura la salonul de infrumusetare

Unele saloane de înfrumusețare nu reușesc să facă față cererii ridicate pentru servicii de manichiură

La un alt salon din Sibiu, manichiura este cel mai popular serviciu cerut. În prezent, salonul are patru manichiuriste extrem de ocupate, iar noile cliente nu au nicio șansă să obțină o programare. Din acest motiv, administratoarea salonului este în căutarea unei noi tehniciene pentru a putea deservi un număr mai mare de clienți.

„ La noi se lucrează mai mult pe vopsit. Dar cel mai cerut este serviciul de manichiura și pedichiura. Noi suntem mai selective, nici nu avem bărbați. La noi se face mai mult masaj și tuns. Ne și selectăm clientela. Cosmeticiană noastră a zis că nu vrea să primească bărbați. La pedichiură, mai mult sunt femei. Când vine un bărbat, nu se mai simt așa confortabil. Este cam plin, cliente noi intră mai greu, de-asta căutăm o manichiuristă. Nu găsesc pentru că lucrează de afară. E subînchiriat. Un scaun este între 165-200 pe lună, plus utilități: apă curentă, gaz, curățenie la baie, ce e comun. Se plătește la fel, și fetele știu chestia asta. Munca în salon este mult mai profesionistă decât acasă”, spune Carmen Novacovschi de la Mohini Boutique Salon.

ritualul bisăptămânal al sibiencelor: spălatul pe cap si manichiura la salonul de infrumusetare
ritualul bisăptămânal al sibiencelor: spălatul pe cap si manichiura la salonul de infrumusetare

Epilarea cu laser câștigă din ce în ce mai multă popularitate în rândul clienților

La Maison Charmante mai este solicitat frecvent și serviciul de epilare cu laser atât de femei cât și de bărbați. Programările se fac la fel, cu o săptămână înainte.

„În principiu, noi avem toate serviciile în salon și toate sunt solicitate de către cliente. Epilarea cu laser a devenit foarte cerută, atât în rândul femeilor, cât și al bărbaților. Noi avem un aparat care este foarte puternic și nu se simte deloc durere datorită răcitorului. La coafor, femeile vin destul de des. La tuns, mai mult bărbații vin la 2-3 săptămâni. Noi lucrăm doar în funcție de programări și, în perioada de vară, în weekenduri avem program și de la 3-4 dimineața. Aceste programări se fac cu câteva luni înainte. În rest, în timpul săptămânii, se fac cu câteva zile înainte. La coafor, femeile vin destul de des”, spune Adina Pau.

ritualul bisăptămânal al sibiencelor: spălatul pe cap si manichiura la salonul de infrumusetare
ritualul bisăptămânal al sibiencelor: spălatul pe cap si manichiura la salonul de infrumusetare

Ultima oră