revoluția frumuseții la sibiu: pedichiura la bărbați e o prioritate tot anul

Manichiura și pedichiura sunt deja extrem de populare în rândul femeilor, fie că ne referim la o curățare profesionistă a unghiilor și aplicarea unui lac transparent, fie la manichiură și pedichiură cu ojă semipermanentă sau la construcții cu gel, simple sau complexe. Recent însă, și bărbații au început să frecventeze saloanele pentru a-și îngriji unghiile, demonstrând chiar o mai mare seriozitate în acest sens și menținând în mod consecvent tratamentele.

La saloanele de manichiură din Sibiu, femeile sunt cele care domină programările și tratamentele, însă există și un număr semnificativ de bărbați care acordă atenție aspectului unghiilor de la mâini și picioare. Tehnicienele din Sibiu afirmă că, de cele mai multe ori, bărbații sunt cei care vin iarna la pedichiură, și nu femeile.

„Femeile la pedichiură vin pe vară, pe iarnă nu. Bărbații vin la pedichiură iarna. Mai mulți ca femeile. Din 10 clienți, jumate își fac mani-pedi,” au spus Iovi și Rica de la salonul Iory.

revoluția frumuseții la sibiu: pedichiura la bărbați e o prioritate tot anul

Principalul motiv pare să fie faptul că bărbații sunt, prin natura lor, mai consecvenți. Un alt motiv este lipsa de dexteritate și răbdare necesare pentru a-și curăța cuticulele sau a-și pili unghiile. Astfel, odată ce descoperă acest serviciu, continuă să-l utilizeze.

„Ei sunt mai consecvenți. E natura lor să fie așa. Și la epilat, bărbații care încep să se epileze vin constant. Și la tuns, ei vin o dată la 2-3 săptămâni. Femeile vin o dată pe an, dacă au părul mediu sau mai scurt ele vin mai des, pentru că e vizibil. E nevoie de o întreținere mai atentă și mai rapidă. Vin la tăiat de vârfuri. Persoanele cu părul lung pun accent pe tratamentele de păr, în funcție de necesități. A crescut numărul bărbaților și datorită faptului că înainte nu se punea accent pe partea asta, dar odată ce au încercat un serviciu de genul acesta, arată îngrijit și le place. Am avut și persoane care își dau cu lac, dar majoritatea vin doar pentru curățare. Și la cosmetică a crescut numărul de bărbați care își fac tratamente. Ei nu au o dexteritate așa de bună, atât la tăiat cuticule sau manichiură, și le e mai ușor să meargă la un salon. Aș putea zice că sunt foarte îngrijiți bărbații din Sibiu”, spune Adina Pau de la Maiso Charmante.

revoluția frumuseții la sibiu: pedichiura la bărbați e o prioritate tot anul

Și Izabela, tehnician manichiurist, menționează că există bărbați care vin la tratamente în mod special pentru a evita complicațiile ce pot apărea atunci când își îngrijesc unghiile singuri acasă.

„Avem bărbați care vin la manichiură sau pedichiură, dar nu s-a mărit numărul lor. Avem o pondere de 10% și vin pentru tăiere, curățare cuticulă și călcâie. Bărbații care vin la pedichiură sunt cei care au probleme și vor să evite să li se încarneze unghiile. Eu lucrez cu aplicația Stailer și las linkul de programare. Nu am ceva stabilit dinainte. Fiecare client se programează prin aplicație”, spune Izabela Oprea.

Ultima oră