începe licitația pentru varianta ocolitoare a municipiului mediaș pe dn14 (video)

​ Luni, 1 iulie 2024, a fost publicat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) anunțul privind atribuirea contractului de lucrări pentru proiectarea și execuția obiectivului de investiții „Varianta ocolitoare a municipiului Mediaș, pe DN 14“.

Contractul de lucrări va consta în servicii de proiectare, asistență tehnică și execuție a variantei ocolitoare a municipiului Mediaș. Termenul de implementare al întregului proiect este de 38 de luni, dintre care 6 luni vor fi alocate proiectării, 2 luni verificării proiectului tehnic de către autoritatea contractantă, iar 30 de luni vor fi alocate execuției lucrărilor.

Depunerea ofertelor în SEAP de către potențialii ofertanți este data de 28 august 2024.

Obiectivul proiectului „Varianta ocolitoare a municipiului Mediaș, pe DN 14“ este decongestionarea traficului în oraș, precum și reducerea timpilor de călătorie. Traseul variantei de ocolire a municipiului Mediaș are o lungime liniară de 8769,49 metri, dintre care 5126,36 metri liniari îi constituie pasaje, poduri, viaducte, pasarele, precum și o intersecție giratorie suspendată, două noduri rutiere și o intersecție giratorie la nivel.

Întregul traseu al variantei ocolitoare începe din drumul național DN 14 din sensul giratoriu existent, traversează calea ferată CF 300 și strada Rora Mare, ocolește stația de epurare ape uzate a orașului peste pârâul Ighiș și râul Târnava Mare. În continuare, traversează suprateran strada Titus Andronic și aleea pietonală din cartierul Gura Câmpului, intersectându-se cu DN 14A (strada Baznei) printr-o girație suspendată, după care urmează cursul râului Târnava Mare, traversat cu pod la km 6+140. Urmează apoi traversarea căii ferate CF300 și se intersectează cu drumul DN 14, la intersecție cu drumul Buzdului.

„Varianta ocolitoare a municipiului Mediaș este un proiect despre care s-a vorbit mult în ultimii ani. Deși mulți nu credeau în campania electorală când spuneam că voi face tot ce ține de mine ca acest mare obiectiv al Mediașului să se realizeze, astăzi oricine poate să observe că această investiție de mare anvergură se află în procedura de licitație publică. Îmi doresc să participe la licitație cele mai performante firme, pentru ca la finalul lucrărilor, un număr cât mai mare de medieșeni să fie mulțumiți de calitatea lucrărilor. Le mulțumesc tuturor celor care s-au implicat în promovarea acestui obiectiv extrem de important pentru municipiul nostru. Promisiunea mea este aceea că și în continuare voi promova proiectele orașului, care au ca scop dezvoltarea municipiului Mediaș“, a declarat primarul municipiului Mediaș, Gheorghe Roman.

YouTube video

Ultima oră