românia eliminată la euro în optimile de finală de olanda. sute de sibieni au fost la meciul de la münchen (foto video)

Naționala de fotbal a României a fost eliminată în „optimi” la EURO 2024, după ce a pierdut marți contra Olandei, la Munchen, scor 0-3 (0-1).

Susținuți de 25.000 de suporteri, printre care sute de sibieni, ”tricolorii” au început pozitiv și au jucat bine primul sfert de oră. În cele din urmă, Olanda a fost un adversar prea puternic pentru România, Drăguș a avut o șansă bună, apoi Man a tras puțin peste poartă.

Treptat, însă, ”portocala mecanică” a venit ca un tăvălug peste noi.  La prima ocazie mai notabilă, în minutul 20,  Gakpo l-a întors  pe Rațiu și a șutat tare la colțul scurt, iar Niță nu a reușit să blocheze. Olanda a făcut 1-0 și din acel moment a controlat total jocul.

După un corner, De Vrij (26) a reluat cu capul puțin pe lângă poartă. Apoi, Drăgușin a salvat un gol ca și făcut din fața lui Depay. Mogoș a fost tamponat și a ieșit comoționat, Edi Iordănescu a riscat cu Racovițan central și Burcă în stânga.

Olanda a pasat perfect, Simons a încercat o execuție de mare spectacol. Apoi, tot el a avut o ocazie mare în final de repriză. A fost doar 1-0 la pauză. În repriza a doua, diferența de clasă și de calitate a devenit parcă și mai evidentă

Și în partea secundă, olandezii au fost periculoși la fiecare șarjă ofensivă. Van Dijk (58) a nimerit bara.  Apoi, Gako a înscris, dar VAR i-a anulat reușita pentru ofsaid. Norocul ne-a ajutat și  la lovitura liberă executată inteligent de Depay, pe sub zid, care a trceut puțin pe lângă poartă.

Simons (79) a fost teribil de aproape de a înscrie dintr-un carambol. România nu a avut ocazii notabile.  Apoi, Racovițan (80) l-a blocat cumva pe Gakpo.

Olanda ne-a dat și golul doi, în minutul 83, la o fază plecată după un out. Gakpo  a insistat în tușă pe lângă Drăgușin și i-a pasat decisiv lui  Malen, care a făcut 2-0.

În prelungiri, Malen a depășit ușor defensiva noastră și a punctat pentru 3-0, un scor just după aspectul meciului.

Cei 25.000 de fani i-au ovaționat pe ”tricolori” la final, pentru un turneu final peste așteptări. Naționala a câștigat surprinzător grupa și a ajuns în optimi. Dacă analizăm, caificarea în primele 16 echipe din Europa este o performanță mare, raportată la valoarea lotului.

România – Olanda 0-3

Au marcat: Gakpo 20, Malen 83, 90+3

Stadion: München Football Arena (München), specttaori 62.000

România: Niță – Rațiu, Drăgușin, Burcă, Mogoș (Racovițan 38) – Marius Marin (Cicâldău 71) – Man, Stanciu (Olaru 88), Răzvan Marin, I. Hagi (Alibec 71) – Drăguș (Mihăilă 71). Antrenor: Edi Iordănescu

Olanda: Verbruggen – Dumfries, De Vrij, van Dijk, Ake (Van De Ven 69) – Schouten (Veerman 69), Reijnders – Bergwijn (Malen 46), Simons, Gakpo (Weghorst 84) – Depay (Blind 90+2). Antrenor: Ronald Koeman

Arbitru: Felix Zwayer (Germania)

 

 

 

Ultima oră