peste 50.000 de sibieni și turiști sunt așteptați la o săptămână de evenimente organizate în jurul raliului sibiului bilstein 2024

Pregătirile sunt pe ultima sută de metri pentru “cea mai dură” etapă a Campionatului Național de Raliuri Betano – etapa a-V-a, Raliul Sibiului Bilstein 2024 – organizată sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv. În acest an, agenda raliului va aduce atât sibienii, cât și turiști din toată țara, dar și din străinătate, la o săptămână de evenimente sportive și de divertisment organizate de Sibiu Racing Team – organizatorul Raliului Sibiului Bilstein. Toate acestea participă la dezvoltarea economică și turistic a orașului, Sibiul devenind astfel o destinație culturală și sportivă de top.

peste 50.000 de sibieni și turiști sunt așteptați la o săptămână de evenimente organizate în jurul raliului sibiului bilstein 2024

Pentru prima dată în cadrul raliului, spectatorii pot vedea de aproape cea mai nouă achiziție a unui echipaj sibian – Skoda Fabia Rally 2, care va lua startul în acest an la Raliul Sibiului Bilstein. Mașina este disponibilă pentru vizionare în perioada 1-7 Iulie, în Promenada Mall (intrarea principală, parter), iar în 8 Iulie vom anunța numele câștigătorului care va da o tură pe Shakedown, alături de Călin Bucur (pilot). Detaliile tombolei și regulamentul sunt disponibile pe Raliul-Sibiului.ro/Spectatori.

Începând de Luni, 8 Iulie, echipajele înscrise vor participa la teste, organizate alături de Conlan – Partener și Sponsor, la Gârbova. Miercuri, 10 Iulie, echipajele se vor întrece într-o competiție inedită pe pista de karting începând cu ora 20:00 la Venom Karting Sibiu, unde vă invităm să îi susțineți.

Deschiderea oficială a etapei a V-a, Raliul Sibiului Bilstein 2024, va avea loc odată cu Conferința de Presă de Vineri, 12 Iulie, la sediul Partenerului Principal Bilstein, unde organizatorii, alături de reprezentanții FRAS, oficialități locale și cei mai îndrăgiți piloți din campionat, vor anunța detaliile privind desfășurarea competiției sportive.

Agenda raliului include Shakedown-ul pe Dealul Gușterița – Vineri, 12 Iulie, începând cu ora 13:00, iar apoi, Startul Festiv din Piața Mare, unde echipajele vor defila pe centru începând cu ora 19:30, festivitatea de prezentare a echipajelor fiind programată de la ora 20:00.

peste 50.000 de sibieni și turiști sunt așteptați la o săptămână de evenimente organizate în jurul raliului sibiului bilstein 2024

Probele vor începe cu prima mașină la start pe SS1. Gâtul Berbecului Autoklass 1, Sâmbătă 13 Iulie, ora 11:33, iar ziua se va încheia cu cea mai spectaculoasă probă pe macadamul sibian – SS6. Șanta Școala de șoferi Elit pe Noapte, prima mașină la start fiind la ora 21:43. SS7. Rășinari Bucur Tuning 1 este proba care deschide ziua de Duminică, iar ziua a doua de probe se încheie cu SS10. Șanta Școala de șoferi Elit 2 (PowerStage), locație în care va avea loc și premierea mică, în zona VIP.

Programul detaliat și harta probelor, precum și orice noutăți privind desfășurarea probelor, sunt disponibile în timp real pe Raliul-Sibiului.ro. Toți spectatorii sunt rugați să consulte cu atenție Ghidul Spectatorului și programul restricțiilor de circulație pe Raliul-Sibiului.ro/Spectatori.

Duminică, în ultima zi de raliu, spectacolul conținuă în Piața Mare cu festivitatea de premiere începând cu ora 20:00, unde, alături de Bilstein – Sponsorul Principal, Autoklass – Partenerul de mobilitate și toți partenerii și sponsorii implicați, vom premia echipajele care câștigă etapa pe cel mai bun raliu din România, conform distincției acordată de FRAS în 2023.

peste 50.000 de sibieni și turiști sunt așteptați la o săptămână de evenimente organizate în jurul raliului sibiului bilstein 2024

Dar pentru că, după motorsport, a doua noastră mare iubire este fotbalul, Sibiu Racing Team a pregătit o surpriză inedită tuturor spectatorilor și susținem echipa națională de fotbal in campionatul european pentru a obține victorii istorice. Așadar, începând cu ora 22:00, vom viziona împreună finala EURO 2024 pe ecranul amplasat în Piața Mare.

Articol de Sergiu Lazar – PR & Marketing Manager la Raliul Sibiului Bilstein 2024

“Raliul Sibiului Bilstein 2024 – acțiune cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu și Consiliul Județean Sibiu.”

Ultima oră