gard electric la porumbacu de jos care ține la distanță mistreții și urșii

Pentru a ține animalele sălbatice la distanță de culturile agricole, Primăria Porumbacu de Jos a refăcut și extins gardul electric în jurul terenurilor localnicilor.  

O echipă din cadrul compartimentului care se ocupă de administrarea domeniului public, coordonată de primarul Georgeta – Maria Poșa, împreună cu câțiva voluntari, au lucrat la refacerea și extinderea gardului electric care protejează culturile localnicilor din comună, pe o distanță de 3,8 km. Comuna este des vizitată de urși, astfel că această investiție a fost necesară.

„A fost o lucrare necesară, pe care am programat-o încă de la începutul anului. Este vorba despre o extindere de aproximativ 3,8 kilometri de gard din sârmă, cu structura aferentă, după ce, anul trecut, a mai fost prelungit cu 6 kilometri. Gardul electric este necesar pentru protecția culturilor agricole, împotriva animalelor sălbatice precum mistreții sau urșii. Facem apel la cetățeni să se implice activ în ceea de privește paza, întreținerea și verificarea gardului. Am solicitat de asemenea, sprijin din partea Fondului de vânătoare, pentru acțiuni de pază și goană a animalelor sălbatice”, anunță primarul Georgeta Maria Poșa într-o postare pe Facebook.

Ultima oră