Fostul stareţ Ioanichie revine la Mănăstirea Frăsinei, la parastasul călugărului Ghelasie
Preacuviosul preot Ioanichie Popescu va participa marți, 2 iulie 2024, la Mănăstirea Frăsinei, la slujba de pomenire a călugărului  Ghelasie Gheorghe, odată cu împlinirea a 21 ani de la mutarea la cele veșnice a acestuia din urmă, după cum anunţă Ieromonahul Damian Săvoiu, pe pagina de media a mănăstirii.
Este cunoscut de mulţi faptul că Arhimandritul Ioanichie Popescu este unul din cei mai mari duhovnici în viață pe care îi are România și unul dintre cei mai căutați preoți de dincolo de Valea Oltului, sibienii vizitând-ul în număr mare. Se spune despre părintele Ioanichie că este duhovnicul care îți cunoaște păcatele doar uitându-se la tine, după cum am scris aici .
Comemorarea, care va începe cu Liturghia și va continua cu Slujba Parastasului, ambele dedicate  călugărului  Ghelasie Gheorghe, va avea loc la Mănăstirea Frăsinei, din judeţul Vâlcea, unde Preotul Ioanichie a fost stareţ până nu demult, acum fiind găzduit la Mănăstirea Surpatele, prin grija ucenicului său, ieromonahul Damian.
Fostul stareţ Ioanichie revine la Mănăstirea Frăsinei, la parastasul călugărului Ghelasie
Părintele Ghelasie de la Frasinei

Părintele Ghelasie de la Frasinei a trecut la cele vesnice în ziua de 2 iulie 2003, la vârsta de 59 de ani, în chilia sa, cu icoana pe piept şi mintea trează, în timp ce un ucenic de al său îi citea, la rugamintea sa, Acatistul Acoperământului Maicii Domnului. Cuviosul a fost înmormântat în cimitirul mănăstirii, lângă vechiul schit în care a vieţuit, pâna la sfârşitul vieţii, vreme de treizeci şi trei de ani.

Avva Ghelasie, dupa cum îl numeau ucenicii, a suferit o boală genetică gravă, foarte dureroasă, motiv pentru care s-a retras în chilia sa, vreme de trei ani, răbdând cu tărie durerile crunte ale bolii. In toata aceasta perioadă, el nu a închis uşa chiliei sale, fiecare creştin putând veni pentru binecuvantare, sfătuire sau Spovedanie.

Ultima oră