festivalul zilele muzicale româno-americane aduce o serie de concerte în aer liber în diferite locații din sibiu

Festivalul Zilele Muzicale Româno-Americane a ajuns anul acesta la cea de-a XXI-a ediție și invită publicul la o serie de concerte în aer liber. Evenimentul este organizat de Filarmonica de Stat Sibiu și cofinanțat de Primăria Sibiu prin Agenda Culturală 2024.

Evenimentele au debutat luni, 1 iulie, cu o serie de recitaluri reunite sub denumirea „Sibiu Music Stops”, susținute de cvintetul de alamă Tromba Felix la Primăria Sibiu, pe acoperișul Bibliotecii ASTRA, la aeroport și chiar pe stradă.

De marți, 2 iulie, vor începe mult așteptatele concerte în Piața Mare, după următorul program:

marți, 2 iulie

ora 18.00, vor urca pe scenă cei de la Blue Noise, un grup vocal care împinge limitele interpretării vocale prin experimente cu sunet, beatbox, armonii și mișcări corporale.

ora 21.00, vor concerta frații Cezar (instrumente de suflat) și Anatol Cazanoi (țambal, clape și instrumente de percuție), artiști care abordează stiluri și genuri muzicale diverse.

miercuri, 3 iulie:

ora 19.00, „Muzica Militară” a Garnizoanei Sibiu duce mai departe o frumoasă tradiție, începută din secolul al XVIII-lea.

ora 21.00, „Cinestezia”, cu Leyah și Cvartetul Symphactory Strings, își propune să aducă muzica clasică mai aproape de public, printr-un format modern.

joi, 4 iulie, de Ziua Americii:

ora 21.00, vor răsuna ritmuri americane cu suita simfonică „Star Wars” de John Williams, însoțită de proiecții video spectaculoase pe ecranele uriașe din Piața Mare, „Dansuri simfonice” din „West Side Story” de Leonard Bernstein și „Four Dance Episodes” din „Rodeo” de Aaron Copland, dar și Rapsodia română nr. 1 în La major, op. 11, a inegalabilului George Enescu, precum și Concertul pentru pian și orchestră în Sol major de Maurice Ravel. La pupitrul orchestrei Filarmonicii de Stat Sibiu se va afla Joel Neves, recunoscut pentru dinamismul și versatilitatea sa ca dirijor de operă, balet și orchestră.

vineri, 5 iulie:

ora 19.00, vor urca pe scenă muzicienii talentați și devotați care formează orchestra simfonică a Colegiului Eton. Programul serii include: Dansurile populare românești de Béla Bartók, Edward Elgar – Cockaigne, op. 40, Igor Stravinski – suita Pasărea de foc și Dmitri Șostakovici – Simfonia nr. 5 în re minor, op 47.

sâmbătă, 6 iulie, pe esplanada Filarmonicii

ora 21.00, „Jazzparale”. Artiștii Ion Bogdan Ștefănescu (flaut), Sorin Petrescu (pian) și Doru Roman (percuție) aduc în fața publicului prelucrări sau piese inspirate din muzica lui Mozart și Beethoven, precum și hituri ale muzicii tradiționale americane sau românești, într-un original melanj de jazz simfonic, jazz clasic, jazz contemporan și jazz „agricol”.

Programul complet al evenimentelor este disponibil pe www.filarmonicasibiu.ro sau în aplicația mobilă Filarmonica Sibiu App.

 festivalul zilele muzicale româno-americane aduce o serie de concerte în aer liber în diferite locații din sibiu

Ultima oră