explicații de la compania flylili pentru anularea zborurilor de la sibiu și brașov

Compania aeriană FlyLili a explicat motivele reprogramărilor și anulărilor recente. Reprezentanții FlyLili au anunțat marți, 2 iunie, că zborurile din Sibiu către Nuremberg și Stuttgart din Germania, Roma și Milano din Italia, și Barcelona din Spania vor fi amânate până în septembrie din cauza prelungirii procedurii de înmatriculare a aeronavelor.

Zborurile companiei Fly Lili, care erau programate să opereze în mod regulat începând de la mijlocul lunii iulie pe ruta către și dinspre Aeroportul Internațional Sibiu, au fost amânate până în septembrie. Aceeași situație se aplică și zborurilor operate de compania românească pe Aeroportul Brașov. (Detalii aici)

„Industria aviatică se confruntă cu o criză globală, cea mai importantă fiind lipsa forței de muncă calificate atât pentru companiile aeriene, cât și pentru furnizorii care asigură întreținerea sau alte categorii de servicii care susțin industria aviatică. Din acest motiv, introducerea în AOC a aeronavelor durează mai mult decât am estimat. De la momentul deciziei de a lansa zborurile regulate, întreaga noastră echipă de specialiști a depus eforturi foarte mari pentru a avea aeronavele apte de zbor, dar acest lucru nu a fost posibil. Am încercat să închiriem și alte aeronave care să susțină operarea regulată până la finalizarea introducerii acestora în AOC, dar din păcate nu există disponibilitate în Europa”, au transmis reprezentanții FlyLili.

Soluții pentru pasageri

Dificultățile întâmpinate au condus la anularea zborurilor din Brașov până pe 12 iulie 2024. Pasagerii afectați au fost informați și pot solicita reprogramarea zborurilor sau rambursarea integrală a biletelor completând formularul de pe site-ul FlyLili sau contactând call-center-ul companiei.

„Nu așa ne-am dorit să ne dezvoltăm din aceste baze operaționale, iar dificultățile întâmpinate în parcurgerea acestor etape nu fac parte din planul nostru. Astfel, zborurile programate pentru baza operațională din Brașov sunt anulate până pe 12 iulie 2024. Pasagerii de pe zborurile anulate au fost informați de modificări. Compania FlyLili depune eforturi considerabile pentru a minimiza impactul acestor modificări asupra dumneavoastră, pasagerii noștri. Dacă în urma anulărilor doriți reprogramarea zborurilor sau rambursarea integrală, puteți completa formularul dedicat de pe site-ul nostru sau puteți suna în call-center, unde colegii noștri vă vor ajuta cu soluționarea cererilor. Vă confirmăm că zborurile publicate la vânzare începând cu 14 iulie vor fi operate conform programului de zbor”, au mai transmis cei de la compania aeriană.

Se suspendă temporar zborurile de la Sibiu

Pentru a evita probleme similare la Sibiu, FlyLili a decis suspendarea temporară a vânzării biletelor pentru zborurile din această bază operațională, în timp ce revizuiește orarul de zbor și caută cele mai eficiente soluții. Pasagerii vor fi notificați în următoarele zile despre eventuale modificări sau reprogramări ale zborurilor.

„Ca să nu mai întâmpinăm probleme similare ca la Brașov, și în cadrul bazei operaționale din Sibiu, unde ne pregătim să includem o nouă aeronavă în operațiunile noastre, proces ce  necesită parcurgerea acelorași etape am decis să suspendăm temporar vânzarea biletelor pentru zborurile din Sibiu. În acest sens, lucrăm intens la revizuirea orarului de zbor al bazei noastre operaționale Sibiu si la a identifica cele mai eficiente soluții. Astfel, în următoarele zile, pasagerii noștri vor fi notificați cu privire la eventuale modificări sau reprogramări ale zborurilor lor”, a mai transmsis compania aeriană FlyLili. 

FlyLili este o companie aeriană românească, în plin proces de extindere și dezvoltare continua, dedicată oferirii de servicii de înaltă calitate pasagerilor săi. Prin adăugarea acestor noi rute, FlyLili își întărește angajamentul de a conecta Transilvania cu destinații cheie din Europa și de a sprijini dezvoltarea turistică și economică a regiunii. Compania aeriană are o flotă formată din aeronave Airbus  A321, A320 și A319.

Ultima oră