postul tv orange sport nu mai e disponibil în românia de la 1 iulie
foto OrangeSport

Astăzi, românii au asistat la dispariția posturilor Orange Sport, marcând sfârșitul a 18 ani de activitate a televiziunii. Ultima zi în care posturile Orange Sport 1 au fost disponibile a fost 29 iunie. Administratorul Orlando Nicoară a informat angajații încă din martie despre această decizie drastică, iar astăzi, aceasta a devenit realitate.

Abonații din întreaga țară au încercat în zadar să acceseze canalele familiare, iar liniile serviciului de relații cu clienții s-au înroșit fără a fi o problemă tehnică. Posturile TV s-au închis definitiv și irevocabil, scrie GSP.ro.

Abonații Orange au acum opțiunea de a se orienta către programele Prima Sport din grila operatorului, unde vor găsi transmise aproape toate competițiile cunoscute de postul „portocaliu” care a dispărut.

Orange Sport a avut o evoluție complexă de-a lungul anilor, începând sub numele de Boom Sport în 2006 și trecând prin transformări până la preluarea de către Orange în urmă cu doi ani. Televiziunea a transmis o gamă largă de competiții sportive, de la fotbal (Superliga, Premier League, UEFA Champions League) la baschet (NBA) și rugby (Turneul celor 6 Națiuni), fiind cunoscută pentru exclusivitatea sa în transmisii.

Anunțul închiderii a fost însoțit de reorganizarea echipei, iar figuri notabile precum Dan Udrea, Silviu Tudor Samuilă, Mihai Stoica și Basarab Panduru au făcut deja trecerea către Prima Sport, unde au fost văzuți în transmisiile dedicate Euro 2024.

În contextul unei strategii de simplificare a serviciilor, Orange a decis să închidă posturile Orange Sport înainte de noul sezon competițional 2024-2025, asigurând totodată sprijinul pentru angajații afectați de această decizie.

Această schimbare semnificativă în peisajul media sportiv din România a stârnit reacții în rândul abonaților și al fanilor competițiilor sportive transmise de Orange Sport, marcând sfârșitul unei ere în televiziunea sportivă națională.

Ultima oră