alegeri prezidentiale (1)
Sursa Foto - Mediafax

Liderii liberali au vota în unanimitate pentru susținerea desfășurării alegerilor prezidențiale la termen, anunță președintele PNL, Nicolae Ciucă, după ședința BPC al formațiunii.

„Am convenit, pe baza tuturor discuțiilor pe care le-am avut, campania să nu se desfășoare în luna iunie sau august, când e vacanță. În unanimitate toți membrii BPC au fost de acord ca să susținem desfășurarea alegerilor prezidențiale la termen”, spune Nicolae Ciucă, notează Mediafax.

El spune că PNL nu va ieși de la guvernare.

„Partidul Național Liberal a dat dovadă de fiecare dată de responsabilitate și ne vom îndeplini această îndatorire de a continua să asigurăm guvernarea României, ținând cont de toate provocările și amenințările care sunt de jur împrejurul nostru”, adaugă el.

De asemenea, Ciucă explică de ce PNL nu a fost invitat la consultările de la Palatul Victoria.

„PNL și PSD sunt partidele care asigură această guvernare. Discuțiile care au fost solitate de către premier au fost îndreptate către celelalte partide politice. Am văzut această retorică legată de faptul că PNL nu a fost invitat. Păi nici PSD nu a fost invitat. Nu se pune proiblema să fi fost invitați noi sau PSD. Ca atare, fiecare dintre cele două partide e reprezentat în echipa de discuții, de dialog cu partidele politice și după ce se vor finalizat aceste discuții, cred că este absolut normal să avem o întâlnire în coaliție. Așteptăm de la premier să avem aceste discuții și apoi vă vom prezenta rezultatele”, adaugă liderul liberal.

Premierul Marcel Ciolacu i-a convocat pe liderii partidelor politice la Palatul Victoria pentru a discuta despre data alegerilor prezidențiale.

PSD susține organizarea alegerilor prezidențiale în septembrie, în timp ce liberalii vor ca aceste alegeri să aibă loc la finalul anului.

Ultima oră