nu mai puțin de 12 persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale la fits. un actor a făcut infarct

În perioada 21-30 iunie a.c. a avut loc Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu. În acest context, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu a desfășurat o acțiuni privind prevenirea și gestionarea situațiilor de urgență în perioada festivalului, având în vedere afluxul mare de persoane.

Pe parcursul celor 10 zile de festival peste 200 de pompieri au desfășurat misiuni specifice, la peste 400 de spectacole (atât în interior cât și în aer liber), fiind utilizate în misiuni următoarele mijloace tehnice: patru autospeciale de stingere, o autospecială de hidroperforare, două motociclete SMURD și două autospeciale de primă intervenție. De asemenea, menționăm faptul că, pe lângă cele două motociclete SMURD, celelalte mijloace de intervenție erau dotate cu echipamente de prim-ajutor.

Pe parcursul misiunilor, pompierii au interveni pentru acordarea primului ajutor medical calificat, pentru 12 persoane care au acuzat stări de rău. Dintre acestea patru persoane au necesitat transportul la unitățile sanitare, întrucât una a suferit un stop cardio-respirator, celelalte acuzând stări de lipotimie și amețeli.

Din fericire nu au fost înregistrate evenimente sau situații de urgență deosebite, fapt pentru care le mulțumim participanților la festival, fie artiști sau spectatori, pentru comportamentul preventiv de care au dat dovadă, precum și pentru respectarea măsurilor de prevenire a situațiilor de urgență.

Incident la FITS: Directorul Constantin Chiriac a căzut din picioare pe Aleea Celebrităților din Parcul Cetății! (update)

Ultima oră