„moara cu noroc” a fost cu noroc pentru elevii din sibiu care au dat luni bac-ul

Elevii sibieni au susținut luni, 1 iulie, prima probă a examenului de Bacalaureat. Pentru absolvenții sibieni de clasa a 12-a, subiectele au fost unele ușoare, iar subiectul trei a fost perfect pentru cei care „au pariat” pe nuvelă.

Luni a avut prima probă de la Bacalaureat. Elevii au intrat în sala de examen în jurul orei 9.00 și majoritatea elevilor de la Colegiul „Gheorghe Lazăr” au terminat de rezolvat subiectele în jurul orei 12.00. Pentru Tudor, subiectele au fost foarte ușoare chiar dacă nu se aștepta ca la subiectul al treilea să îi pice nuvela. Mai exact, cei de-a doisprezecea au trebuit să prezinte particularitățile nuvelei „Moara cu noroc”.

„A fost foarte ușor. A picat nuvela, adică „Moara cu noroc” și nu mă așteptam. A fost cel mai ușor subiect. Am avut emoții cu o seară înainte, dar mi-au trecut când am ajuns la școală. Mă aștept la un 9. Și eu tot la Cluj vreau să merg, la FSEGA (n. red. Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor) sau la Inginerie”, a spus Tudor.

„moara cu noroc” a fost cu noroc pentru elevii din sibiu care au dat luni bac-ul

De aceeași părere este și prietenul lui Tudor, Ștefan: „A fost ușor. Pentru examenele viitoare sunt și mai pregătit. La română mă aștept la un 8,50. Eu vreau să merg mai departe la Universitatea de Medicină și Farmacie, la Cluj”, a spus Ștefan.

„moara cu noroc” a fost cu noroc pentru elevii din sibiu care au dat luni bac-ul

Alte două eleve au ieșit cu zâmbetul pe buze de la prima probă de la examenul de Bacalaureat și speră să ia cel puțin 8.50. „Prima probă de la Bacalaureat ni s-a părut ușoară. Ne-a picat „Moara cu noroc” la subiectul 3 și noutățile autorului la subiectul al doilea. Credem că ne-am descurcat destul de bine. Am învățat foarte mult „Moara cu noroc”. Am avut un sentiment că asta o să pice la examen. A fost cu noroc. Ne așteptăm la peste un 8.50. Mai avem emoții la „bio”, dar nu ca la română”, au declarat Paula și Antonia, prietene și colege de clasă.

„moara cu noroc” a fost cu noroc pentru elevii din sibiu care au dat luni bac-ul

Încă de la ora 11:30, mai mulți părinți emoționați au așteptat în fața colegiului elevii care au susținut prima probă la Bac. Emoționat a fost și mecanicul de la Colegiul „Lazăr”, care, cu lacrimi în ochi, a mărturisit că elevii din clasa a doisprezecea fac parte dintr-o generație de copii cuminți și silitori și speră ca toți să se descurce foarte bine la examene.

Marți, 2 iulie, va avea loc Proba obligatorie a profilului, pe 4 iulie se va desfășura Proba la alegere a profilului și specializării, iar pe 5 iulie va avea loc examenul la Limba și literatura.

Rezultatele la probele scrise în luni, 8 iulie până la ora 12.00 și depunerea contestațiilor în intervalul orar 12.00 – 18.00.

Ultima oră