două apeluri de urgență la salvamont sibiu în ultimele 24 de ore

În cursul ultimelor 24 de ore, Dispeceratul Național Salvamont a fost activat în 53 de situații de urgență în zonele montane din România. Salvamontiștii au răspuns la 26 de apeluri urgente, salvând un total de 40 de persoane în dificultate.

Distribuția apelurilor de intervenție a fost următoarea: Salvamont Zărnești a primit 3 apeluri, Salvamont Municipiul Brașov și Borșa câte 2 apeluri fiecare, iar Salvamont Cluj, Maramureș, Mureș și Sibiu au primit câte 2 apeluri fiecare. De asemenea, au fost înregistrate câte un apel pentru Salvamont în Bihor, Bran, Gorj, Prahova, Vâlcea, Voineasa și 4 apeluri pentru Județul Prahova, împreună cu un apel pentru Județul Vrancea.

În urma intervențiilor, 9 persoane au fost predate Serviciului de Ambulanță sau SMURD pentru transport la spital, iar o persoană a fost transferată cu elicopterul SMURD pentru îngrijiri medicale de urgență.

În paralel, Salvamont a primit și 27 de apeluri în care s-au solicitat sfaturi și informații despre diferite trasee turistice din zonele montane.

Echipa Salvamont transmite recomandări pentru o călătorie în siguranță pe cărările de munte și le urează tuturor o zi frumoasă și în siguranță în natură.

Ultima oră