Un pahar de vin la cină și 500 de lei fluturați în fața polițiștilor i-au adus unui american aflat în vizită la Sibiu o condamnare la închisoare cu suspendare. Chiar dacă nu va merge după gratii, bărbatul va fi supravegheat de oamenii legii și va trebui să presteze și muncă în folosul comunității fiindcă a încercat să îi mituiască pe agenții care l-au prins beat la volan în centrul urbei de pe Cibin.
Un bărbat născut în Kosovo, stabilit în Chicago, SUA, a fost oprit în trafic, vara trecută, de un echipaj de poliție pe strada Rimski Korsakov din Sibiu. Omul, aflat la volanul unui autoturism înmatriculat în București, a fost testat cu aparatul etilotest din dotarea agenților, iar rezultatul a indicat valoarea de 0,12 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Unul dintre cei trei polițiști i-au adus la cunoștință faptul că, raportat la valoarea indicată de aparat, va fi sancționat contravențional și va fi dispusă măsura complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile, urmând să îi fie reținut permisul de conducere internațional, potrivit rechizitoriului publicat pe rejust.ro.
Americanul nu a fost de acord cu măsura dispusă, astfel că i-a propus agentului suma de 500 de lei pentru a-l ierta. Fluturând banii, i-a promis polițistului că își va parca mașina și își va continua drumul pe jos. Agentul, care a înregistrat totul cu aparatura video din dotare, a sesizat lucrătorii din cadrul Serviciului Anticorupție, care au venit la fața locului, au constatat fapta și l-au percheziționat pe bărbat.
Deși inițial și-a exercitat dreptul la tăcere, cetățeanul american a recunoscut într-un final fapta. A mai arătat că, în acea seară, a consumat un pahar de vin alb la cina pe care a servit-o singur într-un restaurant din centrul Sibiului, în apropiere de locul în care a fost oprit de poliție.
American, pus la muncă în muzeu
Bărbatul a fost condamnat, luna aceasta, la 1 an și 8 luni închisoare cu suspendare pentru dare de mită. Timp de doi ani, el va rămâne sub supraveghere și va trebui să respecte mai multe măsuri. El a fost obligat să se prezinte la Serviciul de Probațiune Sibiu, să primească vizitele consilierului de probațiune, să anunțe deplasările care depășesc cinci zile și să comunice schimbarea locului de muncă și schimbarea locuinței.
Mai mult, americanul va trebui să frecventeze un program de reintegrare socială și să presteze muncă neremunerată în folosul comunității, timp de 60 de zile, fie în cadrul Primăriei Municipiului Sibiu, fie în cadrul Complexului Național Muzeal Astra.