alcoolemie halucinantă pentru un sibian prins băut la volan în weekend
foto: arhivă

Vineri, în jurul orei 21:00, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Dumbrăveni au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Gării de un localnic de 57 de ani.

În urma testării alcoolscopice, șoferul a înregistrat o valoare de 1,38 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei în sânge. Pe numele lui s-a deschis un dosar de cercetare penală pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

**Copșa Mică, 29 iunie** – La ora 07:00, polițiștii rutieri din cadrul Poliției Orașului Copșa Mică au oprit un autoturism pe DN 14, condus de un bărbat de 30 de ani din județul Mureș. Testarea alcoolscopică a indicat o valoare de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat. Șoferul a fost dus la o unitate medicală pentru recoltarea probelor biologice, iar pe numele său s-a deschis un dosar de cercetare penală pentru conducerea sub influența alcoolului.

În ambele cazuri, polițiștii atrag atenția asupra pericolului reprezentat de conducerea sub influența alcoolului și continuă eforturile de a asigura siguranța rutieră.

Ultima oră