zeci de tineri în costume săseși au sărbătorit „kronenfest” la cârța (foto)
Curtea Abației Cisterciene din Cârța s-a umplut de tineri îmbrăcați în costume populare săsești cu ocazia „Sărbătorii Cununiei”, se arată pe pagina de facebook a Consiliului Județean Sibiu.
Zeci de tineri și-au dat întâlnire  în costume populare săsești în curtea Abației Cisterciene din Cârța. Aceștia au purtat cununi din crengi de stejar și flori de câmp în zona centrală a comunei, apoi au ridicat-o pe stâlpul special amenajat în parc.
zeci de tineri în costume săseși au sărbătorit „kronenfest” la cârța (foto) zeci de tineri în costume săseși au sărbătorit „kronenfest” la cârța (foto)
Sașii o numesc „Det Kryinemachen”, germanii „Koronenfest”, în timp ce românii o cunosc sub denumirea „Sărbătoarea cununii”, marcată în comunitățile săsești cu ocazia Sfințiilor Petru și Pavel sau în duminica imediată acestei zile.
zeci de tineri în costume săseși au sărbătorit „kronenfest” la cârța (foto) zeci de tineri în costume săseși au sărbătorit „kronenfest” la cârța (foto)
zeci de tineri în costume săseși au sărbătorit „kronenfest” la cârța (foto) zeci de tineri în costume săseși au sărbătorit „kronenfest” la cârța (foto) zeci de tineri în costume săseși au sărbătorit „kronenfest” la cârța (foto)
Fanfara „Blaskapelle” din Turnișor a susținut un vast program muzical, iar tinerii din Cârța și invitații lor din Sibiu au oferit publicului numeros o suită de dansuri tradiționale săsești. „Este un moment de odihnă și bucurie, în care sărbătorim încheierea lucrărilor agricole de primăvară și ne pregătim de seceriș”, a descris esența evenimentului Michael Reger, preotul evanghelic din Cârța, invitând încă de pe acum asistența la următoarea ediție a „Koronenfest”.

Ultima oră