a murit actrița ileana stana ionescu
Sursa foto: Antena 3 CNN

Actrița Ileana Stana Ionescu a murit duminică, potrivit unui anunț al Teatrului Național „I.L.Caragiale” din București.

„Teatrul Național <I.L.Caragiale> din București anunță cu tristețe că astăzi, 30 iunie, actrița Ileana Stana Ionescu a plecat într-o lume mai bună. Cei care vor să aducă un ultim omagiu îndrăgitei actrițe pot merge marți, 2 iulie, la capela Cimitirului Bellu Catolic”, au transmis reprezentanții instituției pe Facebook, relatează Mediafax.

Conform acestora, Ileana Stana Ionescu va rămâne în istoria teatrului românesc, ca una dintre cele mai dăruite actrițe ale generației sale.

A debutat ca actriță in l955, la vârsta de 19 ani, la Teatrul de Stat din Reșita, cu rolul Agnes în „Școala femeilor” de Molière, iar în anul 1959 a intrat în trupa Teatrului Tineretului din Piatra Neamț.

Ileana Stana Ionescu a devenit actrița Teatrului Național ”I.L.Caragiale” în 1965, pe scena căruia a jucat roluri importante, printre care: Fraulein – „Gaiţele” de Alexandru Kiriţescu, regia Horea Popescu (1977), Hecuba – „Troienele”, Doica – „Medeea” de Seneca în „Trilogia antică”, regia Andrei Şerban (1990), Stăvăroaia – „Iolul şi Ion Anapoda” de G.M. Zamfirescu, regia Ion Cojar (2006), Soacra – “Micul infern” de Mircea Ștefănescu, regia Mircea Cornișteanu (2013).

Actrița s-a născut în 14 septembrie 1936, la Brad, în județul Hunedoara.

Ultima oră