ce vedem în ultimele două zile de fits la sibiu. „ritualuri” la muzeul astra, concert în piața mare și o mulțime de spectacole în aer liber

Ultimul weekend din cadrul Festivalului Internațional de Teatru aduce la Sibiu o mulțime de evenimente, conferințe și spectacole de neratat.

Recomandările pentru sâmbătă, 29 iunie, constau în spectacole outdoor pe timpul zilei, precum „Steam Punk” de pe Nicolae Bălcescu, „Jump Cut” în Piața Habermann, „Amurgul Baroc” în Piața Huet, „Bodyguarzii” și „Parada Florilor” pe Pietonala Nicolae Bălcescu. Spre seară, în Piața Mare va avea loc spectacolul „Miracolul Apei”, iar la ora 22.00, la Muzeul Astra va avea loc avanpremiera spectacolului „Ritualuri”.

Tot sâmbătă, sibienii și nu numai sunt așteptați de la ora 22:00 în Piața Mare la concertul susținut de Taraful Clejanilor.

Lista spectacolelor de sâmbătă, la FITS

  • Conferință – 𝐎𝐜𝐭𝐚𝐯𝐢𝐚𝐧 𝐒𝐚𝐢𝐮 𝐢̂𝐧 𝐝𝐢𝐚𝐥𝐨𝐠 𝐜𝐮 𝐍𝐞𝐢𝐥 𝐋𝐚𝐛𝐮𝐭𝐞 – Lansare de carte: Unlikely Japan and other plays. La Sala Oglinzilor, Forumul Democrat German.
  • 𝐁𝐨𝐝𝐲𝐠𝐮𝐚𝐫𝐳𝐢 – Cei doi bodyguarzi, Tony și Tony, sunt într-o misiune importantă: trebuie să protejeze orașul și pe locuitorii acestuia. Circ contemporan, Cie Albedo – Franța. Pe Pietonala Bălcescu.
  • 𝐆𝐚𝐥𝐚 𝐂𝐞𝐥𝐞𝐛𝐫𝐢𝐭𝐚̆𝐭̦𝐢𝐥𝐨𝐫 – Gala FITS 2024 aduce laolaltă mari personalități ale lumii culturale, într-o celebrare a Teatrului și a Prieteniei. La Filarmonica de Stat Sibiu.
  • 𝐈̂𝐧𝐠𝐞𝐫𝐢 & 𝐃𝐞𝐦𝐨𝐧𝐢 – Lucrările incluse în programul concertului sunt piese pentru voce şi orgă din creaţia compozitorilor G. F. Händel, R. Wagner, F. Poulenc şi în special Louis Vierne. La Catedrala Luterană Evenghelică ,,Sf. Maria”.
  • 𝐃𝐨𝐦𝐧𝐢𝐬̦𝐨𝐚𝐫𝐚 𝐈𝐮𝐥𝐢𝐚 – Un spectacol care te va face să te uiți altfel la noi ca specie. La Fabrica de Cultură – UniCredit – Sala „Eugenio Barba”.
  • 𝐃𝐨𝐮𝐛𝐥𝐞 𝐅𝐢𝐞𝐬𝐭𝐚 – E vorba de o petrecere, unde fiecare spectator e liber să își clădească propria experiență, bazată pe felul în care se recunoaște pe sine și pe alții prin această „petrecere-oglindă”. La Facultatea de Litere și Arte (str. Banatului 12).
  • 𝐃𝐨𝐧 𝐐𝐮𝐢𝐱𝐨𝐭𝐞 – Reinterpretarea lui Don Quijote, prin abordarea poetică propusă de Teatro dei Venti, trezește în fiecare persoană puterea de a continua să lupte împotriva nedreptăților, în ciuda fragilității noastre ca oameni. Pe Pietonala Nicolae Bălcescu.
  • 𝐄𝐮𝐟𝐨𝐫𝐢𝐚 – E un spectacol de muzică și dans la înălțime, care se desfășoară pe o platformă suspendată în aer. În greaca veche, „Euforia” este puterea de a îndura. Regia Samuel Delgado – Spania. Are loc în Piața Mare.
  • 𝐅𝐚𝐮𝐬𝐭 – E mai mult decât un spectacol de teatru. „Faust” te invită la o experienţă puternică despre cunoaștere, credinţă, durere şi iubire. Regia Silviu Purcărete. La Fabrica de Cultură – UniCredit – Sala Faust.

Porgramul evenimentelor pentru duminică

La fel ca sâmbătă, dumincă sibienii vor putea vedea spectacole outdoor pe timpul zilei precum „Steam Punk”, de pe Nicolae Bălcescu, „Jump Cut”  și „Inimă de lup” în Piața Haberman, „Amurgul Baroc” în Piața Huet, „Bodyguarzii” și „Parada Florilor” pe Pietonala Nicolae Bălcescu. Vezi orele excate la care încep sepctacolele aici.

Evenimentul mult așteptat va avea loc la Muzeul Astra, de la ora 21.00 când va avea loc Gala de închidere a festivalului cu Madrigal – „Ritualuri”. Tot de la ora 21.00 în Piața Mare va fi spectacolul „Euforia, The Origin”. La ora 23.00 pe scena din Piața Mare vor urca cei de la „Gypsy Folie”, iar de la ora 23.45 va avea loc show-ul cu artificii și drone în Piața Teatrului.

 

Ultima oră