tânăr din sibiu ajuns în stare gravă la spital din cauza arsurilor provocate de o insolație

Treisprezece persoane au ajuns la Spitalul Clinic Judeţean Sibiu în luna iunie cu arsuri solare, insolaţie şi deshidratare, din cauza temperaturilor de peste 30 de grade.

Comparativ, în aceeaşi perioadă a anului trecut, doar un singur pacient a fost înregistrat cu astfel de afecțiuni, conform purtătoarei de cuvânt a spitalului, Cristina Bălău, transmite ȘtirileProTV

Printre cei afectați se numără și un tânăr de 23 de ani, care a suferit arsuri de gradul II și a fost internat în secţia de Chirurgie Plastică.

În detaliu, de la începutul perioadei de caniculă până în prezent, trei persoane s-au prezentat la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) cu arsuri solare. Printre aceștia se numără două femei de 40 și 23 de ani și un bărbat de 23 de ani, care a necesitat internare pentru arsuri de gradul II. Opt persoane au fost tratate pentru insolație, inclusiv patru bărbați cu vârste între 29 și 66 de ani și patru femei cu vârste între 43 și 63 de ani. De asemenea, doi bărbați, de 58 și 70 de ani, au acuzat deshidratare severă.

Medicii subliniază importanța evitării expunerii la soare și a efortului fizic intens în timpul zilelor caniculare, recomandând activități în aer liber dimineața devreme sau seara, mai ales pentru copii, vârstnici și persoanele cu afecțiuni cronice.

Ultima oră