sibiul desemnat cel mai vibrant municipiu reședință de județ din românia
Primăria Municipiului Sibiu informează că Sibiul este considerat cel mai vibrant municipiu de reședință din țară și se află pe locul III din punct de vedere al calității locuirii.
Potrivit unui studiu realizat de Institutul pentru Orașe Vizionare, Sibiul este considerat cel mai vibrant municipiu de reședință de județ.„Sibiul este cel mai vibrant municipiu reședință de județ din țară, datorită evenimentelor sale culturale și sportive, a divertismentului, vitalității sociale și turismului. De asemenea, Sibiul este pe locul III din țară din punct de vedere al calității locuirii și pe locul IV ca prosperitate, adică din punct de vedere al economiei, finanțelor publice, dinamicii sociale, tehnologiei și cunoașterii. Este o confirmare în plus pentru noi, sibienii, că orașul se îndreaptă în direcția corectă, atât datorită proiectelor administrației locale, cât și a inițiativelor și dinamismului mediului privat”, a declarat primarul municipiului Sibiu, Astrid Fodor.
Clasament care plasează Sibiul în primul eșalon al orașelor din România a rezultat în urma unui studiu realizat de Institutul pentru Orașe Vizionare, intitulat “Indexul de performanță al orașelor – 2024”. Specialiștii au analizat datele din 20 de surse și nu mai puțin de 51 de indicatori. Studiul, care măsoară progresul și performanța urbană, a fost structurat pe 3 componente: calitate, prosperitate și vibrație.
Studiul și mai multe detalii pot fi consultate aici.

Ultima oră