mesaj important de la apă canal pentru locuitorii din râu sadului
Sursa: riusadului.ro

Reprezentanții Apă Canal S.A. au trimis un comunicat de presă cu scopul de a calma populația cu privire la apa contaminată cu fecale din Râu Sadului. Directorul Apă Canal, Vasile Maier, amintește faptul că apa furnizată de Apă Canal este potabilă în întreaga arie de operare, încadrându-se în toți parametrii prevăzuți în lege.

În decursul lunii iunie, Apă Canal SA a preluat probe din apa din Râu Sadului, a doua cea mai importantă sursă de apă din județul Sibiu. În urma analizelor de laborator, a rezultat faptul că apa din râu intră în localitatea Râu Sadului cu parametrii normali, dar iese din localitate contaminată cu fecale din cauza dejecțiilor unora dintre locuitori ale căror bazine se deversează direct în râu. Apa din Râu Sadului este însă tratată, la locuitori ajungând apă potabilă.

„Referitor la informațiile care circulă în mediul online, dar și în presa locală despre calitatea apei brute din sursa Râul Sadu, la care este atașată și o adresă oficială, pe care APĂ CANAL SIBIU a înaintat-o către instituțiile locale abilitate, facem următoarele precizări:

Calitatea apei potabile furnizată de APĂ CANAL SIBIU în întreaga arie de operare este una foarte bună şi se încadrează în toți parametrii prevăzuți în legea potabilității.

Scrisoarea în cauză reprezintă o iniţiativă de mobilizare a instituțiilor statului, împreună cu APĂ CANAL SIBIU, de întrajutorare a comunității din Râul Sadului, în scopul realizării unui sistem de colectare-tratare a apelor uzate menajere, provenite din aria respectivei localități.

Adresa respectivă nu reprezintă în nici un caz o alarmare asupra unei eventuale contaminări a calității apei potabile, ci este mai degrabă o îngrijorare manifestată față de calitatea viitoare a acestei surse de apă şi un imbold la demararea unor măsuri administrative necesare, în vederea soluționării pe viitor a acestei potențiale probleme”, a transmis într-un comunicat de presă Apă Canal S.A.

Citește și: Explicația directorului Apă Canal Sibiu despre contaminarea cu fecale a apei captate din Râu Sadului

 

Ultima oră