femeie condamnată la închisoare în alba pentru că cerșea cu fiica ei bani de scutece și lapte praf

O femeie din Alba Iulia, care cerșea pe străzi împreună cu fiica sa, a fost recent condamnată de Judecătoria Alba Iulia. Decizia instanței a fost pronunțată pe 26 iunie 2024 și vizează infracțiunea de folosire a unui minor în scop de cerșetorie, scrie Alba24.

Femeia a fost observată de mai multe ori cerșind în zona centrală a municipiului Alba Iulia, având alături o minoră pe care o ținea în brațe.

Faptele pentru care a fost condamnată au avut loc în vara anului 2022. Conform motivării instanței, “în data de 30 iunie 2022, în jurul orei 11:40, pe 2 iulie 2022 între 12:00 și 13:00, precum și în data de 21 iulie 2022, în jurul orei 12:20, inculpata a fost identificată în timp ce solicita ajutor financiar din partea publicului, folosindu-se de minorul (…) care este fiica sa”, conform documentului instanței.

În fața instanței, femeia a declarat că cerșea pentru a putea achiziționa lapte praf și scutece pentru copilul său. Magistrații au decis că o pedeapsă minimă este suficientă pentru femeie, astfel că au condamnat-o la 3 luni de închisoare cu suspendare.

Decizia nu este definitivă și poate fi contestată prin apel.

Ultima oră