lucrările la sediul consiliului județean sibiu nedemarate nici la 3 luni de la eliberarea clădirii

Lucrările de reabilitare și consolidare seismică a sediului Consiliului Județean Sibiu de pe strada General Magheru nu a fost demarate nici la trei luni de la eliberarea clădirii. 

Conducerea Consiliului Județean și o parte dintre angajați, respectiv Direcția Economică, Serviciul Administrație Publică Locală și Coordonare Spitale, Serviciul Juridic și Contencios Administrativ, Serviciul Relații Publice, CIC și Informatică, Serviciul Administrativ, P.S.I., lucrează, începând cu data de 13 martie, într-un alt sediu situat pe strada General Dragalina. O altă parte dintre angajați, respectiv Direcția Arhitect-Șef, Serviciul Resurse Umane și Compartimentul Audit Intern s-au mutat la aceeași data la Biblioteca Județeană Astra Sibiu, în corpul B. 

Sediul de pe Magheru a fost eliberat, dar lucrările nu pot începe din cauza unor neînțelegeri cu constructorul. Despre aceste aspecte au avut loc discuții și în ședința Consiliului Județean de luna trecută, dar și în ședința ordinară din 27 iunie. 

Citește și: Lucrările la sediul Consiliului Județean Sibiu „înghețate” din cauza unui diferend cu constructorul

Constructorul a venit deci cu o altă soluție la proiectul tehnic, fapt ce a condus la înghețarea lucrărilor. Potrivit directorului tehnic al instituției, în următoarele săptămâni speră să se ajungă la un consens pentru a începe execuția. „La ora actuală ne aflăm într-un proces de recepție a proiectului tehnic. Suntem în faza de recepție, sunt diferite modificări de soluții față de ce a fost inițial, ceea ce s-a propus de constructor. Sperăm să ajungem la un consens într-o săptămână, două după care să vă spunem concret dacă începem execuția”.

Ultima oră