furtuna a făcut ravagii în mediaș și dumbrăveni, iar cel puțin patru gospodării au fost inundate (video foto)
Sursa: Facebook/Tera Sah Medias

Ploaia torențială de joi seara a făcut ravagii în mai multe localități din nordul județului Sibiu. Pompierii au intervenit în Mediaș, acolo unde au fost inundate străzi și gospodării. Probleme au fost și la Bazna și Bârghiș. 

Meteorologii au emis o avertizare de tip Cod Portocaliu valabilă până la ora 18:30, prin care s-au preconizat averse torențiale care vor acumula local 25-40 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, grindină de dimensiuni medii în următoarele localități din județul Sibiu: Mediaș, Agnita, Bazna, Dârlos, Târnava, Biertan, Moșna, Brateiu, Blăjel, Bârghiș, Alma, Valea Viilor, Ațel, Chirpăr, Mihăileni. 

Furtuna a făcut ravagii în nordul județului, mai ales în municipiul Mediaș. 

furtuna a făcut ravagii în mediaș și dumbrăveni, iar cel puțin patru gospodării au fost inundate (video foto)
Sursa: Facebook/Tera Sah Medias

„Pompierii sibieni au fost solicitați să intervină după cum urmează: În localitatea Bazna pentru degajarea unui copac căzut pe carosabil; În municipiul Mediaș pe străzile: Unirii, Mihai Viteazu, Valea Adâncă, pentru evacuarea apei dintr-un subsol și 4 gospodării inundate; În localitatea Bârghiș pentru degajarea unui copac căzut pe carosabil”, spune Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu.  

Din fericire nu există victime sau persoane asistate medical. 

Peste 20 de pompieri intervin în aceste momente cu 9 motopompe și 6 electropompe. De asemenea intervine și Apa Târnavei cu două autospeciale. Intervențiile sunt în desfășurare, revenim cu detalii. 

Ultima oră