subiectele la matematică de la evaluarea națională, dificile pentru elevii din sibiu (foto, video)

Elevii au susținut astăzi examenul la matematică de la Evaluarea Națională. Tinerii au ieșit pe porțile liceului optimiști că vor lua note bune, majoritatea sperând la un 7 sau 8. Dacă unii dintre ei au spus că subiectele au fost ușoare, alții au considerat subiectele ca fiind dificile.

Examenul de joi a început la ora 9:00, iar majoritatea elevilor au ieșit din sala de examen în jurul orei 11:00, timp în care părinții i-au așteptat. Cei mai mulți dintre elevi au considerat subiectele de la examen de nivel mediu, chiar ușoare dacă „știai formulele”. Altora li s-au părut exercițiile dificile, ultimul fiind cel mai greu.

„Mi s-a părut destul de ușor. Nu aveai cum să nu știi. Nota 7 o să iau sută la sută și subiectul trei mi s-a părut așa și așa. Se putea să fie și mai greu. Ultimul exercițiu de la subiectul trei a fost mai greu, cel cu prisma dreaptă. Trebuia să știi formulele. Acum asta este, am făcut ce am știut. Nu m-am pregătit așa mult, de vreo două luni m-am ocupat mai serios. Vreau ca mai departe să merg la „Ghibu” sau la „Goga”, a spus Albert, elev la Colegiul Octavian Goga”.

subiectele la matematică de la evaluarea națională, dificile pentru elevii din sibiu (foto, video)
subiectele la matematică de la evaluarea națională, dificile pentru elevii din sibiu (foto, video)

Denis și Paul, doi elevi de la Colegiul „Octavian Goga”, au considerat subiectele mai ușoare decât la simulare. Adolescenții sunt optimiști și în privința notelor. „A fost un pic greuț. Mă aștept la un 7 sau 8. A fost puțin mai ușor decât la simulare. Eu aș vrea să intru la Liceul Tehnologic „Avram Iancu”, a spus Denis.

„A fost bine, în afară de subiectul al treilea, unde au fost niște întrebări mai dificile, dar în rest a fost ok. Eu mă aștept la un 7,8. Mai departe aș vrea să merg la Liceul „Ghibu” sau la Liceul „Avram Iancu”, a spus Paul.

Pentru Bogdan, examenul a fost de o dificultate medie și speră să fie notat cu cel puțin 7,50. „Mi s-a părut o probă nici foarte grea, dar nici foarte ușoară. La ultimul exercițiu de la subiectul trei a picat prisma dreaptă. Exercițiul nu a fost foarte greu, doar punctul „b” a fost mai dificil. Dacă e corect tot ce am scris, mă aștept la un 8,70 și dacă nu, minim 7,50. Cam două-trei săptămâni m-am pregătit pentru examenul la matematică”, a spus Bogdan, un alt elev.

Mirei, în schimb, i s-a părut grea proba la matematică și speră la un șapte. „Mi s-a părut destul de grea proba pentru mine, la română a fost mai ușor. De obicei, ultimul subiect este cel mai greu”, a spus Mira, elevă la Școala Româno-Finlandeză ERI Sibiu.

Ultima oră