dublă lansare de carte a poetei liliana trif, cu participarea lui dumitru constantin dulcan la sibiu

Publicul sibian este invitat săptămâna viitoare la un eveniment cultural inedit. Poeta Liliana Trif va lansa două noi volume de poezii – intitulate “Și cuvântul s-a făcut poem”, respectiv “Lumina din vitralii”, invitatul special al serii fiind celebrul medic și autor Dumitru Constantin Dulcan.

“Pentru mine poezia rămâne cea mai bună terapie pentru suflet, indiferent de vreme și vremuri. Chiar dacă poezia ar fi numai o utopie, tot mi-aș asuma-o, deși, de cele mai multe ori, poezia mea este trăită, simțită până la sânge, o spovedanie a sufletului transpusă pe coala albă a destinului. Bucurie și tristețe, întuneric și lumină, dragoste și ură, război și pace, noroi și stele, înger și demon, dulce și amar, poezia mea pendulează veșnic între două extreme în căutarea echilibrului de care avem nevoie cu toții pentru a străbate întortocheatele drumuri ale sorții.Poezia este un pelerinaj prin odăile sufletului în căutarea esenței care mă trimite spre condei și hârtie.
Nu încerc neapărat să argumentez ce am descoperit, pentru că îmi place eșarfa de mister prin care transpare sentimentul, și poate pentru că mă aflu, pur și simplu, într-un stadiu al maturității când nevoia de argumente nu îmi este absolut necesară.Am făcut pace cu mine însămi și am înțeles că nu fac parte dintre cei cărora le place “obișnuitul”, pentru că trăiesc într-o altă dimensiune.

Viața nu oferă garanții, dar ne face daruri incredibil de frumoase, iar eu am fost și sunt binecuvântată, asta cred. Legătura mea cu cerul și pământul e indestructibilă, știu asta la fel de bine cum știu că soarele răsare în fiecare dimineață și viața o ia de la capăt, ca o făgăduință a continuității până în veacul veacului.Dragă cititorule, mă adresez ție rugându-te să treci prin această spovedanie a inimii în liniște, iar dacă în sufletul tău se nasc întrebări, lasă sufletul meu să-ți răspundă”, transmite Liliana Trif.

Volumul “… Și cuvântul s-a făcut poem” a apărut la Editura Școala Ardeleana, în colecția Noua Spiritualitate, coordonată de Dumitru Constantin Dulcan.

“Viziunea materialista asupra lumii a permis crearea unei civilizații tehnologice avansate, cu indubitabil avantaje pentru ameliorarea condiției umane. În același timp însă, filozofia care a motivat-o, nu a reușit să evite actuala criză globală. Suntem tot mai nesiguri pe destinul nostru, mai angoasati, mai aproape de autodistrugere. Nimic nu se va schimba în drama lumii actuale dacă rămânem la aceeași gândire. Respectul pentru viața, nevoia de schimbare a fiecăruia dintre noi, în acord cu Legea fundamentală a Universului, care postuleaza infaptuirea Binelui, a frumosului, a armoniei și nu a urii și a dezbinarii, constituie esență Noii Spiritualitati. Poezia actuală a Lilianei Trif este una de maturitate, scrisă de o mână versata, de o minte care știe să așeze cuvintele la locul potrivit. Este scrisă de un suflet care intra în rezonanță cu frumosul, cu emoția unui sărut, a unei atingeri tandre, cu taina luminii sacre și evlavia rugăciunii. Într – un cuvânt, Liliana Trif este o poetă autentică “, scrie Dumitru Constantin Dulcan în prefața cărții.

Actrița Diana Fufezan va lectura poezii din volumele lansate de Liliana Trif, iar muzicianul Tavi Jinariu va încânta publicul cu acorduri de chitară clasică, evenimentul fiind prezentat de Odeta Vestemean.

Lansarea de carte va avea loc miercuri, 3 iulie, la Sala de conferințe a Hotelului Golden Tulip Ana Tower (Strada Școala de Înot, nr. 2), începând cu ora 18.00, întrarea fiind liberă, în limita locurilor disponibile.

Ultima oră