Angajații "Gen Z" sunt convinși că munca la birou accelerează cariera
foto Arhivă

Biroul a devenit tot mai important în evoluția profesională a angajaților, iar relația cu managerii este din ce în ce mai importantă în decizia de a lucra mai multe zile de la birou. Peste 84% dintre angajații Gen Z consideră că evoluția în carieră este mai rapidă pentru cei care lucrează astfel.

Potrivit unui sondaj realizat de Genesis Property, peste 84% dintre angajații Gen Z consideră că evoluția în carieră este mai rapidă pentru cei care lucrează mai mult de la birou, comparativ cu cei care lucrează de acasă. Sondajul a fost realizat în rândul a 1.247 de respondenți la nivel național. În același timp, aproape 82% dintre angajații de toate vârstele consideră relația cu managerii importantă sau foarte importantă atunci când iau decizia de a lucra mai multe zile de la birou, scrie Mediafax.

Aproape 60% dintre angajații Gen Z au așteptarea ca managerii să susțină în mod eficient atât dezvoltarea profesională, cât și personală a oamenilor din echipă. Un procent similar se regăsește și la cei care vor să lucreze cel puțin 3 zile de la birou în acest an, potrivit sondajului.

„Tot mai mulți angajați înțeleg acum că biroul este esențial pentru dezvoltarea lor, atât profesională, cât și personală. Comunicarea directă cu echipa le permite să învețe mai rapid, să acumuleze experiență și să avanseze în carieră.”, a declarat Marcela Stancu, Community Director, Genesis Property.

În perioada în care au lucrat integral sau majoritar de acasă, aproape jumătate dintre angajații Gen Z spun că au pierdut conexiunea cu echipa, mai mult de o treime au simțit lipsa socializării cu colegii și managerii, iar peste un sfert susțin că evoluția lor profesională a fost încetinită de acest mod de lucru. Aproape 64% consideră că este nevoie de cel puțin 3 zile de lucru la birou pe săptămână pentru a stabili o relație bună cu colegii și cu managerii.

Dacă și-ar schimba jobul, mai mult de 50% dintre respondenți și-ar dori o echipă unită, care colaborează în activitatea de zi cu zi, iar peste 47% ar vrea un mod de lucru flexibil și autonomie în activitatea lor. Referitor la motivul pentru care și-ar schimba jobul în 2024, peste 40% dintre angajații Gen Z ar dori un sistem de lucru hibrid, iar aproape 22% și-ar dori o echipă mai unită, ai cărei membri știu să colaboreze mai bine unii cu ceilalți.

Genesis Property arată că prin proiectul YUNITY Park a redefinit experiența angajaților la birou. În spațiul public în care au fost plantați peste 220 de arbori, integrați într-o pădure urbană, angajații pot lucra în aer liber pe băncile din campus, beneficiind de acces la 125 de prize de alimentare sau pot susține ședințe în mișcare pe spațiul exclusiv pietonal de 2 kilometri. De asemenea, au parte de evenimente sociale și culturale dedicate în amfiteatrul outdoor cu capacitate de 1.500 de persoane. Faza II a proiectului a fost finalizată anul trecut, după o investiție de 20 de milioane de euro. Recent, Genesis Property a anunțat tranziția către alimentarea integrală cu energie regenerabilă a tuturor clădirilor din portofoliul său, inclusiv YUNITY Park.

Sondajul Genesis Property a analizat care este părerea românilor despre revenirea la birou și a fost desfășurat în martie 2024, la nivel național, prin platforma iVox, pe un eșantion total de 1.247 utilizatori de internet din România. Circa 48% dintre participanți sunt de sex feminin, iar peste 51% au un venit net mai mare de 4.000 de lei.

Ultima oră