se construiesc blocuri noi cu peste 20 de apartamente la cristian
Sursa: davinci.welhome.ro

La o aruncătură de băț de Sibiu, în Cristian, se vor construi mai multe blocuri, fiecare de câte două etaje. Peste 20 de locuințe vor fi amenajate în noile imobile. Beneficiarul proiectului a depus memoriul la APM Sibiu în vederea obținerii autorizației de mediu.

Societatea New Concept Living a depus la Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Sibiu memoriul de prezentare privind construirea unor locuințe în Cristian. Noile blocuri fac parte dintr-un ansamblu imobiliar dezvoltat în apropiere de Zona Industrială vest.

Proiectul propune construcția mai multor blocuri, fiecare cu un regim de înălțime P+2E, pe terenuri aflate în intravilanul localității Cristian. Vor fi amenajate în total 24 de apartamente, dar și 27 de locuri de parcare. 

„Fiecare apartament în parte este compus din bucătărie, grupuri sanitare, dormitoare, dressing/depozitare și cameră de zi. Apartamentele beneficiază de balcoane/terase foarte generoase cu vedere panoramică, toate orientate către sud. Accesele în imobile se fac dinspre latura nordică și sudică. Accesul pe teren se face din DN7, latura sudică, respectiv un drum secundar, propus pentru lărgire. Numărul locurilor de parcare s-a calculat ca și raport de 1,1/locuință”, se arată în memoriul depus la APM. 

Blocurile vor avea fundații continue din beton armat, iar pereții vor fi realizați din cărămidă. Închiderea superioară se va realiza printr-o șarpantă cu o structură de lemn învelită cu țiglă ceramică. Scările interioare se vor realiza din beton. Finisajele de fațadă vor fi realizate cu tencuieli decorative, placaje din lemn și placaje din piatră. Sunt prevăzute în proiect și ziduri decorative din cărămidă și piatră. Tâmplăria va fi din PVC cu imitație de lemn, iar geamurile de termopan. Pereții interiori vor fi din cărămidă și gips-carton. La interior, pereții vor fi finisați cu tapet, vopsele lavabile și parțial cu faianță sau piatră în zonele umede din baie și bucătărie. Pardoselile vor fi din parchet laminat în camere, gresie în băi și piatră în holuri și pe casa scării. 

Alimentarea cu apă va fi asigurată prin branșament la rețeaua locală. Evacuarea apelor menajere se va face prin racord la rețeaua existentă și extinsă, aflată în execuție. Apele pluviale se vor capta și diverse controlat spre zonele verzi din incintă. Locuințele vor fi dotate cu centrale termice pe bază de combustibil gazos, iar asigurarea energiei electrice se va face prin branșament la rețeaua locală. 

„Investiția propusă este necesară și oportună deoarece asigură dezvoltarea urbană a zonei în baza unor concepte moderne, asigură acoperirea unui număr cât mai mare din cererile de locuințe din zona de amplasament, proiectul răspunde solicitărilor din zonă privind locuirea la un standard ridicat de calitate”, se mai arată în documentul depus la Mediu. 

Valoarea investiție nu a fost făcută publică, iar perioada de implementare propusă pentru realizarea proiectului este de 24 luni. 

Ultima oră