românia merge în optimile de finală ale euro 2024. sute de sibieni au susținut naționala la frankfurt (foto video)

România a remizat miercuri cu Slovacia, scor 1-1 și merge de pe primul loc în grupă în optimile de finală de la EURO 2024!

Susținută de 35.000 de fani la Frankfurt, printre care sute de sibieni, naționala României a reușit o calificare istorică în optimile Euro 2024. La noapte, ”tricolorii” își află adversarul din optimi.

„Tricolorii” au încheiat grupa pe primul loc și vor da în „optimi” fie peste Slovenia, fie peste Olanda, pe 2 iulie. Pentru ca România să joace cu Slovenia, Cehia nu trebuie să o bată pe Turcia, iar Georgia nu trebuie să câștige cu Portugalia.

Este abia a doua oară în istorie când vom juca în fazele eliminatorii ale unui turneu continental! După un început echilibrat, slovacii au deschis scorul în minutul 24, după reușita lui Duda, care a marcat cu capul din 8 metri.

România a egalat în minutul 34, când Ianis Hagi este faultat de Hancko pe linia careului. Centralul Daniel Siebert a acordat inițial doar lovitură liberă din afara careului, dar VAR a intervenit și a întors decizia. Răzvan Marin a transformat cu sânge rece lovitura de pedeapsă și a egalat.

După pauză, a plouat torențial la Frankfurt, iar cele două echipe au încercat să riște cât mai puțin. Minutul 61 a adus două ocazii uriașe. R. Marin l-a întins serios pe Dubravka cu o execuție de pe loc, apoi Drăguș a tras puțin peste vinclu.

Jocul se calmează odată cu trecerea timpului, Edi Iordănescu pare prieten cu Marius Măldărășanu și betonează apărarea prin introducerea lui Adrian Rus. Timpul se scurge cu un rezultat favorabil pentru ambele echipe. Se termină 1-1 și ambele echipe sărbătoresc calificarea în optimi alături de suporterii lor.

Optimea de finală România – Slovenia sau România – Olanda se va juca marți, 2 iulie, pe Allianz Arena din Munchen! Un stadion care are o capacitate de 66.000 de locuri.

Jucătorii de la FC Hermannstadt au sărbătorit calificarea din cantonamentul din Turcia.

Ora de Sibiu este singura publicație sibiană care are acreditat un jurnalist la EURO 2024.

CITEȘTE ȘI: LIVE TEXT Peste 30.000 de români, printre care și sibieni sunt la Frankfurt ca să susțină ”tricolorii”. România – Slovacia 1-1 și ”tricolorii” merg în optimile de finală de pe primul loc în grupă (video, foto)

Cât costă biletele la optimile de finală

Bilete la România – Slovenia sau România – Olanda din optimile de finală EURO 2024 vor deveni disponibile aici, pe siteul oficial UEFA în orele următoare și vor putea fi procurate de suporterii români la următoarele prețuri:

  • Peluze – 50 euro
  • Categoria 3 – 85 euro
  • Categoria 2 – 175 euro
  • Categoria 1 – 250 euro
  • Categoria Prime – 500 euro

Ultima oră