proiectul privind vânzarea unei clădiri din centrul sibiului cu nici 13.000 de euro, retras de pe ordinea de zi a consiliului local 
Sursa: Ionuț Ghișe/Facebook

Un proiect de hotărâre care prevedea vânzarea prin licitație publică a unui imobil din centrul Sibiului, evaluat la nici 13.000 de euro, a fost retras de pe ordinea de zi a Consiliului Local la inițiativa unui consilier. 

Imobil din centrul Sibiului, evaluat la nici 13.000 euro

Imobilul, aflat pe strada Filarmonicii, în centrul Sibiului, a fost evaluat de către SC CMB Smart Eval SRL la prețul de pornire de 12.900 de euro + TVA. Casa, care în trecut a fost locuință socială, s-a transformat cu timpul într-o cocioabă, aflându-se într-o stare avansată de degradare. Cu toate acestea, deși se află într-o stare deplorabilă, un consilier local a sesizat faptul că prețul de pornire al licitației este departe de a fi corect, dată fiind zona în care se află. 

„Mi-a sărit în ochi prețul raportului de evaluare: 12.900 euro + TVA pentru un imobil de vreo 29 mp în total și teren aproape 40 mp. Adică pe Filarmonicii în buricul târgului la vreo 240 eur / mp. (…) Imobilul nu mai poate fi utilizat drept locuință socială căci nu mai îndeplinește criteriile, dar nici nu putem să îl vindem numai să ne scăpăm de el. Sibiul are un deficit mare de locuințe sociale deci de ce nu investim în el? Și dacă tehnic nu putem investi atunci să îl vindem măcar la prețul corect? Întreaga situație este cel puțin dubioasă, referitoare la preț dar și referitoare la gestionarea necorespunzătoare a imobilului din partea Urbana, care acum este o cocioabă și e simplu să ne scăpăm de el…”, a spus consilierul Ionuț Ghișe. 

Proiectul, scos de pe ordinea de zi 

Primarul Astrid Fodor a fost de acord cu propunerea consilierului Ghișe și a retras proiectul de pe ordinea de zi. Aleșii locali urmează să analizeze dacă respectivul imobil ar putea fi renovat pentru a deservi din nou drept locuință socială ori dacă va fi scos, în final, la licitație. 

Imobilul este compus dintr-o cameră cu suprafața de 18,99 mp, bucătărie de 7,80 mp, o debara de 2,80 metri pătrați și o cotă de 7% din părțile comune indivize. Terenul aferent este de 38,78 mp. Imobilul nu are baie. 

Ultima oră